Està en: INICI > Notícies

El Grau acull una "masclet' en la segona jornada de "Escala a Castell'

Dissabte, 9 de Octubre de 2021
L'alcaldessa i altres autoritats realitzen una visita institucional a una de les embarcacions atracades en el moll de Costa

El Grau de Castelló ha sigut escenari aquest dissabte del tret d'una ‘mascletà’ emmarcada dins dels actes organitzats amb motiu de la celebració d'Escala a Castelló. Un espectacle pirotècnic al qual ha assistit l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al costat d'altres membres de la corporació municipal. També han assistit el president de la Diputació, José Martí; la subdelegada del govern a Castelló, Soledad Ten; la directora territorial de Presidència, Eva Redondo; i el president de l'Autoritat Portuària, Rafa Simó, entre altres autoritats. A més, han assistit la reina de les festes, Carmen Molina, i la reina infantil, Gal·la Calvo. La ‘mascletà’ ha sigut disparada per la pirotècnia ‘Peñarroja’. Els capitans de les quatre embarcacions presents en Escala a Castelló han sigut els encarregats d'encendre la metxa que ha donat pas a l'espectacle pirotècnic.

Posteriorment, ha tingut lloc una visita institucional a una de les embarcacions històriques atracades en el port de Castelló amb motiu de la quarta edició d'aquest esdeveniment turístic i mariner. Concretament, l'alcaldessa de Castelló ha visitat, al costat d'altres autoritats, el pailebot Pascual Flores, exponent de principis de segle XX de la marineria de Torrevieja i del comerç entre el nord, el mediterrani i la costa oest d'Àfrica.

‘Escala a Castelló’ obri les seues portes des de les 10.00 fins a les 20.00 hores amb visites, amb reserva prèvia en www.escalaacastello.es, als navilis històrics atracats en el Moll de Costa (el Galeón Andalusia, la Nao Victoria, el pailebot Pascual Flores i la goleta Cervantes Saavedra) i amb tota una sèrie d'activitats i recreacions històriques. Així, aquest dissabte ha tingut lloc una exhibició d'esgrima clàssica, desfilades, activitats infantils en el campament i un salva de canó, entre altres activitats. Els actes han continuat a la vesprada fins a les 20.30 hores.

D'altra banda, a partir de les 19.00 hores tindrà lloc en l'Edifici Morú del Grau el cicle de conferències ‘Escala al Mediterráteo’, un cicle per a acostar al públic la història i la literatura relacionada amb la mar i el seu coneixement en diferents moments històrics i des de perspectives diverses. En aquest marc, s'han impartit aquesta vesprada les xarrades ‘Juan Sebastián Elcano i primera volta al món’, a càrrec del doctor en Història Moderna i escriptor, José Calvo; i ‘Egipte i les relacions internacionals al Mediterrani’, a càrrec de l'egiptòleg Nacho Ares.Segueix-nos: