Està en: INICI > Notícies

Castell rep el distintiu de tres Flores d'Honor pel seu treball en infraestructura verda

Diumenge, 31 de Octubre de 2021
Escuder recull el reconeixement autonòmic a les accions municipals per a posar en valor el patrimoni natural i paisatgístic

L'Ajuntament de Castelló ha rebut tres Flores d'Honor en reconeixement al treball realitzat des d'Infraestructura Verda en la posada en valor del patrimoni vegetal i paisatgístic, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat i en l'estratègia de promoció turística vinculada als espais verds de la ciutat. Es tracta del distintiu que es concedeix anualment a municipis participants en el programa Viles en Flor de la Comunitat Valenciana, segons el criteri d'un jurat especialitzat, que dóna la seua valoració sobre la base de cinc nivells (d'una a cinc Flores d'Honor).

La regidora d'Infraestructura Verda, Pilar Escuder, ha recollit el distintiu aquesta setmana, durant la cinquena edició de la gala Viles en Flor Comunitat Valenciana que ha tingut lloc a Picanya (València) i en la qual han participat prop de 40 localitats. "Les tres Flores d'Honor que hem rebut són un reconeixement al treball i a l'esforç de l'Ajuntament per posar en valor la riquesa natural i paisatgística de Castelló amb projectes d'enjardinament i ornamentació floral, i de millora dels espais públics per a generar zones verdes i sostenibles", ha explicat Escuder. "És un important impuls a les polítiques d'infraestructura verda, i més sent el primer any que Castelló s'adhereix a Viles en Flor", ha destacat.

El programa Viles en Flor és iniciativa de l'Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat (Asfplant), al qual s'ha sumat enguany Castelló. Durant el mes de juliol passat, una delegació del jurat especialitzat que ara ha atorgat aquestes tres Flores d'Honor a la ciutat, va visitar Castelló i va recórrer junta a Escuder les zones verdes, parcs i jardins.

Per a la valoració del jurat, a més es va entregar una memòria d'Infraestructura Verda, que detalla que Castelló té una superfície de zones verdes públiques d'1.884.673 metres quadrats, que inclouen els parcs i jardins, places enjardinades i parcs periurbans. Quant a l'arbratge, hi ha un total de 44.007 arbres plantats a la ciutat, amb un arbre per cada 4 habitants. Un altre dels aspectes que inclou l'informe es refereix a la funcionalitat de les zones enjardinades de Castelló, destacant que han anat evolucionat d’acord a la demanda social amb la creació de diversos serveis com a zones de jocs infantils adaptats, instal·lacions d'elements biosaludables per a les persones majors, pistes esportives, punts de trobada, fonts, augment del mobiliari urbà, com a bancs i papereres, paviments antilliscants, etc. Castelló compta amb 155 zones de jocs repartides per la ciutat, en la seua majoria integrades en zones verdes i en places públiques enjardinades.

L'Ajuntament de Castelló gestiona un total de 250 zones verdes, en la qual s'inclouen els parcs, jardins, alineacions, zones enjardinades en vials de la ciutat i parcs periurbans. Així mateix, s'ofereix detallada informació sobre els parcs de Castelló com Rafalafena, Geòleg José Royo Gómez, el parc Litoral, Auditori, la Panderola, Josefina López, Mèrida, Meridià, Magdalena, el Pinar i els parcs i zones enjardinades del centre de la ciutat.

Finalment, destacar aspectes com l'aplicació d'una jardineria sostenible i la protecció del medi ambient. Més del 90% de les zones verdes estan automatitzades i es reguen mitjançant elements localitzats, i el 40% d'aquestes zones verdes estan telegestionades, amb un consegüent estalvi d'aigua. Així mateix, destaca l'ús de materials naturals per a minimitzar l'impacte ambiental com és la utilització dels residus triturats que són utilitzats posteriorment com mulch orgànic.Segueix-nos: