Està en: INICI > Notícies

Castell aborda amb sindicats i collectius socials solucions ecosocials per a afrontar l'emergncia climtica

Dimarts, 16 de Novembre de 2021

Construint i Alimentant Alternatives reflexiona sobre la necessitat d'avançar en la sobirania productiva, potenciar les cures i reduir la jornada laboral per a mitigar el canvi climàtic

Les Jornades Construint i Alimentant Alternatives que organitzen les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge de l'Ajuntament de Castelló han abordat aquest dimarts l'informe "Treball i transició ecosocial", una activitat en la qual s'ha reflexionat al costat de sindicats de polítiques ecosocials per a superar la crisi ambiental.

El coautor del document, Adrián Almazán, ha exposat el document, impulsat per Ecologistes en Acció, que contempla un nou escenari econòmic i productiu per a mitigar la crisi climàtica, amb solucions que passen per un augment de les ocupacions del sector de cures, reducció del transport privat, disminució de la jornada laboral, impuls de la relocalització de l'economia que garantisca les sobiranies alimentària, energètica i productiva, rehabilitació i mobilització d'habitatge buit en l'activitat de la construcció, aposta per l'agroecologia, creixement de la servicultura, aposta per desfinanciació i i desenvolupament d'una climatització més sostenible.

Ha subratllat que l'informe ha analitzat les hores de treball tant remunerats com no remunerats que aporte solucions per a disminuir les emissions, que de 2020 a 2030, ha indicat, "haurien de ser del 80% per a mitigar del canvi climàtic". "Les projeccions del canvi climàtic llancen perspectives funestes en zones com la Península Ibèrica, amb un augment de 1,5 graus"", ha assenyalat *Almazán, que també ha esmentat altres amenaces com la destrucció de la biodiversitat, la pèrdua de fertilitat del sòl o irrupció de productes químics.

En en l'acte han participat Alejandro Molina, secretari d'Organització de CCOO Comarques del Nord; Francisco Sacacia, secretari general d'UGT Comarques del Nord; Ester Rincón, coordinadora de Salut Laboral i Medi Ambient de Intesindical Valenciana; i Ferran Edo i Víctor Tormo, representants de CGT Castelló, que han coincidit a subratllar la seua aposta per avançar cap a un transició ecològica i socialmente justa. També han assistit diversos col·lectius socials de la ciutat.

La pròxima jornada de Construint i Alimentant Alternatives tindrà lloc aquest dijous amb una taula redona que abordarà polítiques públiques per a mobilitzar habitatge buit de grans propietaris i fer front a l'especulació, amb la participació de la Masovera, Espai Comú i l'Ajuntament de Mataró. Serà a les 18.30 hores en el Menador i es podrà seguir pel canal de Youtube de Construint i Alimentant Alternatives.Segueix-nos: