Està en: INICI > Notícies

LAjuntament de Castell activar dem el "Pla de preparaci i resposta enfront de la pandmia de grip A entre els funcionaris municipals

Dilluns, 7 de Setembre de 2009

El regidor de Personal de lAjuntament de Castelló, Juan José Pérez Macián, ha confirmat hui que el consistori activarà demà el ‘Pla de preparació i resposta enfront de la pandèmia de grip A entre els 1.300 funcionaris municipals a fi de previndre i evitar contagis. 

Així, Pérez Macián ha explicat que este matí ha mantingut una reunió amb el Comité de Seguretat i Salut en què es troben representats els sindicats així com el Gabinet de Prevenció, el SAMUR, Recursos Humans i el director de modernització a més del propi edil, en el que sha aprovat este protocol a fi de fer front a la grip a quant als funcionaris municipals es referix. 

"És fonamental que la plantilla estiga informada sobre esta qüestió i, per este motiu, des de demà es penjara en la Intranet municipal el document que contempla este pla ja que entre la plantilla comptem amb personal de seguretat i emergència i amb personal que estan en continu tracte amb ciutadans per a la seua atenció", ha comentat Pérez Macián.

A més, els funcionaris municipals rebran també un correu del propi edil de Personal on lils informarà que el ‘Pla de preparació i resposta enfront de la pandèmia de grip A es troba a la seua disposició a partir de matí, "pel que hauran de llegir-ho amb atenció i seguir les pautes de col·laboració per a evitar contagis i la plantilla ha destar informada per a evitar alarmismos i comptar amb mesures preventives per a minimitzar el contagi".

MESURES A DUR A TERME
Desta manera, el consistori prendrà mesures per a evitar la grip a entre els funcionaris municipals que es basen en la vacunació voluntària contra la grip estacionària –comú- dels funcionaris que així ho sol·liciten, proporcionarà mesures dhigiene com a sabó o paper, sincrementarà la neteja encara més, es proporcionarà gel amb base dalcohol i mocadors de paper i es contempla la possibilitat, en casos necessaris, de retirar de latenció al públic de les funcionàries embarassades o funcionaris amb malalties cardio-respiratorias (asma), diabètics o inmunodeprimidos i obesitat mòrbida i facilitar-los un altre lloc de treball o, si la seua tasca ho permet, que ho facen des dels seus respectius domicilis. "Estos casos sestudiarien cas per cas", ha manifestat Pérez Macián. 

A més, ledil de Personal ha comentat que la vacuna de la grip A –lha de facilitar el Ministeri de Sanitat a lAjuntament de Castelló perquè puga ser subministrada-, es posarà als col·lectius dacord amb el protocol que han elaborat el Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Sanitat. 

Per la seua banda, tal com ha explicat ledil de Personal, el personal de lAjuntament de Castelló deu col·laborar i fomentar les mesures i hàbits higiènics a fi devitar el contagi.

Així, han de ventilar els llocs de treball, fer un ús exclusiu del material de treball com lordinador, telèfon, tisores, grapadora i lús adequat del material que el consistori dispose per a previndre els contagis.Segueix-nos: