Està en: INICI > Notícies

Alfonso Bataller convoca a Castell una cimera d"alcaldes per a reivindicar la necessitat del Corredor Mediterrani

Dimarts, 23 de Agost de 2011

L’Alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, ha fet públic hui l’anunci de "la celebració d’una cimera d’alcaldes del Corredor Mediterrani per a continuar reivindicant l’execució d’aqueix eix ferroviari fonamental Castelló, per a Espanya i per a Europa". Aquesta cita tindrà lloc el pròxim 7 de setembre en la ciutat de Castelló i "comptarà amb la presència de les màximes autoritats de les 10 províncies incloses en el recorregut del Corredor". 

Així, el primer edil ha destacat que "L’Ajuntament de Castelló torna a liderar la reivindicació de la construcció del Corredor Mediterrani. Estem en un moment decisiu ja que el 14 de setembre, tècnics de Mobilitat la Comissió Europea presentaran els seus estudis per a la construcció de nous aqueixos ferroviaris de la Xarxa Central Transeuropea, que contempla inversions fins a l’any 2030". 

"Per això, davant d’aquesta cita històrica, Castelló vol tornar a mobilitzar els responsables de les capitals de l’Arc Mediterrani, des de Cadis fins a Barcelona. Acollirem una cima d’Alcaldes i alcaldesses de l’Arc Mediterrani Per a recordar la necessitat de la posada en marxa d’aquesta obra vital per al nostre futur"
ha insistit l’Alcalde. 

Alfonso Bataller ha recordat que "el Corredor Mediterrani és una infraestructura bàsica per al desenrotllament i progrés de la ciutat de Castelló. Aquest Corredor aglutina a la mitat de la població espanyola, més el 50% del PIB, el 60% de les exportacions i el 70% de la capacitat turística del país".

MILLOR EIXIDA DEL NOSTRE PRODUCTES 

L’Alcalde de Castelló també ha ressaltat que "el Corredor Mediterrani permetria que les mercaderies i els productes de les nostres empreses puguen circular millor i més ràpid. Millorarà la nostra competitivitat. El Mediterrani es convertiria en la nova porta d’entrada i eixida per al flux comercial que arriba amb força des d’Àsia, EE. UU. i África a la Unió Europea. Una entrada comercial que, hui en dia, representa el port de Rótterdam". 

L’Alcalde ha explicat que "els ports i les zones logístiques del Mediterrani es convertixen en ‘frontisses’ que distribuïxen les mercaderies en les diferents regions o que servixen d’escala per a les mateixes i Els nostres productes també arribarien abans i es reduirien els costos, potenciant l’exportació i la competitivitat dels productes valencians".

"Castelló sempre ha liderat la reivindicació de la construcció d’aquesta infraestructura. Un lideratge que ha exercit el que fóra Alcalde, Alberto Fabra, i que continua ara amb el nou equip de Govern. Sabem que ho és l’opció més lògica, la més rendible i la més sostenible" ha afirmat Bataller

El primer edil ha apuntat en la seua compareixença que "d’aquesta cimera naixerà un document en què tornarem a ressaltar la importància que té aquest Corredor per al creixement i la prosperitat de totes les províncies afectades. L’Alcalde de Castelló Inclús El Govern d’Espanya, a través del Ministeri de Foment, ha mostrat el seu suport a aquest Corredor Mediterrani". 

Finalment, l’Alcalde de Castelló, ha afegit que "en aquesta cimera treballarem també amb els representants de FERRMED, que també han sigut convocats a aquesta trobada. De la mateixa manera s’ha cursat una altra invitació al Vicepresident de la Comissió Europea i Comissari de Mobilitat, Siim Kallas".Segueix-nos: