Està en: INICI > Notícies

Alfonso Bataller: "El Corredor Mediterrani ha de servir per a traure de l"oblit en matria d"infraestructures que ha patit Castell en els ltims anys"

Divendres, 14 de Octubre de 2011

L’Alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, ha participat aquest matí en la presentació de l’estudi de l’impacte econòmic que tindria la construcció del Corredor Mediterrani per a Castelló. Un treball que ha sigut elaborat per Grup d’Investigació en Estratègia, Competitivitat i Gestió del Coneixement i la Innovació de la Universitat Jaume I (UJI), que ha dirigit Cèsar Camisa de dormir, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials. Aquest treball ha sigut prtesentado per la Diputació en un acte que ha comptat amb la presència també el seu President, Javier Moliner i de la Consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig. 

El primer edil ha sigut l’encarregat d’obrir el torn d’intervencions i ha afirmat que "la reclamació del Corredor és un exercici de responsabilitat, de reivindicació i de justícia que, des de les nostres comarques, des de la capital i El Govern de la Generalitat, estem reclamant des de fa anys". 

Bataller ha recordat que "Castelló va liderar el passat 7 de setembre la Cima d’Alcaldes pel Corredor Mediterrani, que va servir per a escenificar el suport sense fissures, sense mitges tintes i deixant d’un costat els colors polítics, cap a una infraestructura que només pot reportar beneficis, prosperitat i noves oportunitats. Una trobada de què va nàixer un decàleg que va ser remés a la Comissió Europea per a mostrar la importància d’aquesta infraestructura, que formaria part de la Xarxa Transeuropea de Transports". 

"No podem perdre ni un minut més respecte d’això i, si bé algunes notícies apunten que el dia 19 d’octubre comptarem amb el respatler definitiu de la Unió Europea, no podem ni hem de deixar de reclamar el que considerem bàsic per al nostre desenrotllament", ha insistit l’Alcalde de la capital de la Plana. 

Alfonso Bataller també ha volgut afegir que "la crisi econòmica, ha deixat un panorama desolador que té la seua pitjor cara en el tancament d’empreses i un augment dramàtic de la desocupació. I una terra com aquesta, que fa a penes un lustre era exemple amb una taxa de desocupació en l’entorn del 6%, hui encapçala les pitjors estadístiques i més de 60.000 persones han perdut el seu lloc de treball.

UNA INFRAESTRUCTURA DE FUTUR 

L’Alcalde de Castelló també ha comentat que "acurtar els terminis de l’execució del Corredor Mediterrani ha de servir per a traure’ns de l’oblit en matèria d’infraestructura que hem patit en els últims anys. Castelló ha de ser més competitiva si vol eixir amb èxit de la crisi, i ho ha de fer comptant, almenys, amb les mateixes ferramentes que la resta de regions. ha de comptar amb un Corredor que permeta el flux de passatgers i mercaderies per plataformes independents, que acoste els productes de les nostres empreses més ràpid i més lluny, fins al cor d’Europa". 

"Un Corredor per a estalvia costos, per a convertir als nostres ports en potents nodes logístics i de distribució d’un tràfic comercial, on el Mediterrani siga el verdader centre neuràlgic" ha continuat el primer edil. 

L’Alcalde de Castelló ha assegurat que "mobilitat, ocupació, riquesa, competitivitat, modernitat, sostenibilitat i majors possibilitats turístiques són només alguns dels arguments incontestables d’una infraestructura per la qual tots estem treballant i amb la que tots eixirem guanyant". 

Finalment, Alfonso Bataller ha desitjat que "aquesta jornada i la presentació d’aquest estudi, de la Universitat Jaume I, mostren aqueixa necessitat d’apostar pel futur, a través d’aquesta infraestructura. Perquè tots hem d’agafar aquest tren. Perquè junts, a través d’aquest nou eix, portarem a les nostres ciutats més lluny".
Segueix-nos: