Està en: INICI > Notícies

Alfonso Bataller arreplega de mans d"Alberto Fabra, el "Premi de Participaci Ciutadana" de la Generalitat Valenciana per a l"Ajuntament de Castell

Dimecres, 4 de Gener de 2012

L’Alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, ha arreplegat de mans del President de la Generalitat, Alberto Fabra, el "IV Premi de Participació Ciutadana" que entrega la institució autonòmica per a premiar a les entitats, administracions o associacions en matèria de Participació Ciutadana. A l’acte també ha assistit la regidora responsable de l’aquesta àrea en l’Ajuntament de Castelló, Marisa Ribes. 

Bataller ha comentat que "els ajuntaments han de ser administracions pròximes, eficaços i transparents i l’Ajuntament de Castelló va ser pioner en la Comunitat valenciana, i un dels primers municipis d’Espanya, a l’hora de posar en marxa ferramentes de Participació Ciutadana. Ja en 1988, es va posar en marxa el Consell de Participació Ciutadana, que dóna veu als veïns i veïnes de les diferents associacions de la ciutat". 

L’Alcalde de Castelló ha afirmat que "gràcies a aquestes ferramentes es permet una participació real de les associacions veïnals a l’hora d’executar projectes i millores en els diferents barris de la ciutat. I aqueix compromís s’ha anat augmentant amb el desenrotllament de polítiques que donen protagonisme als veïns i veïnes de la ciutat". 

L’Alcalde de Castelló ha agraït "aquest important reconeixement atorgat per la Generalitat i que reconeix, de manera especial, en una iniciativa pionera com va ser la introducció dels Pressupostos Participatius, dins els comptes generals de la ciutat. Una altra ferramenta veïnal que es va posar en marxa en 2005". 

L’Alcalde ha posat també altres exemples del desenrotllament aconseguit per la ciutat de Castelló en els últims anys "com la creació del Consell Social de la Ciutat, la Unitat de Reclamacions i Suggeriments (URYS), la Jornada de Promoció del Patrimoni Natural, la Jornada de Trobada Veïnal, el Premi Emprenedors "Ciutat de Castelló", l’elaboració d’una "Guia d’Associacions de Veïns" o la Jornada "iWeekend". 

També s’han organitzat des de l’Ajuntament diferents visites amb entitats veïnals a institucions com Les Corts Valencianes, Congrés dels Diputats, Senat o Parlament Europeu.

PARTICIPACIÓ CONTRA LA CRISI 

Bataller també ha recordat que "en l’època que travessem, la suma de tots i totes, l’esforç i treball conjunt, és vital per a superar les dificultats. I una societat participativa és una societat més plural, més rica, més fort, amb una major capacitat d’adaptació. Per això, per a combatre la crisi, hem d’actuar tenint en compte l’interés general, però escoltant les veus de cada un dels col·lectius de la nostra societat".

"Participar activament de la vida de les nostres ciutats és també adquirir un compromís de responsabilitat amb els altres veïns i veïnes. Tots i totes hem de treballar per poder realitzar projectes junts, però també assumir i encaixar decisions difícils, que busquen el bé comú". 

Per la seua banda, el President de la Generalitat ha felicitat a l’Ajuntament de Castelló "per ser un exemple d’administració local bolcada en els seus ciutadans" i ha destacat "el treball que s’ha realitzat des del Consell, i gràcies al qual s’ha possibilitat que les associacions, els col·lectius i les institucions tinguen veu en el dia a dia d’aquesta Comunitat. Un esforç de moltes persones, que de forma silenciosa i gratuïta treballen en favor de la societat". 

Aquest guardó té a més una dotació econòmica de 6.000 euros per a la realització d’activitats i programes que tinguen a veure amb la Participació Ciutadana en l’àmbit municipal.
En aquesta quarta edició, el Premi d’Honor ha recaigut en l’Associació de Familiars d’Alzheimer de València.Segueix-nos: