Està en: INICI > Notícies

Alfonso Bataller: "La nova web municipal s ms transparent i amb ms informaci per als nostres ciutadans"

Dimarts, 16 de Abril de 2013

L´Alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, ha presentat avui el nou disseny de la pàgina web municipal, www.castello.és, en una roda de premsa en la qual ha estat també presente el regidor de Modernització, Juan José Pérez Macián. 

Bataller ha destacat que "amb aquest nou disseny de la web municipal, vam apostar per les Noves Tecnologies per a acostar l´actualitat de l´Ajuntament de Castelló als nostres veïns. Una labor de Modernització de la gestió municipal, que estem portant a terme gràcies, d´una banda, al bon fer de l´àrea d´Informàtica de l´Ajuntament, però també de la resta de departaments i regidories". 

Bataller ha insistit que "aquesta nova web millora substancialment la versió anterior i que ens situa en una posició de privilegi, de transparència, d´informació al ciutadà, perquè puga trobar tots els serveis que presta l´Ajuntament". 

"Qualsevol millora ha de cercar accessibilitat, transparències, però també el contacte bidireccional, les tecnologies 2.0, que permeten interactuar amb els ciutadans", ha insistit. El primer edil ha felicitat "pel gran treball realitzat pel departament de Sistemes i Tecnologies d´Informació i Comunicació (STIC) de l´Ajuntament en el disseny d´aquesta nova web municipal i pel seu compromís a l´hora d´engegar noves eines basades en les Noves Tecnologies".

"Ahir mateix estàvem presentant també altra d´aquestes eines que permeten als nostres ciutadans evitar desplaçaments a l´hora de reclamar els seus objectes perduts, amb el nou catàleg "on-line" de l´Oficina d´Objectes Perduts de la Policia Local de Castelló", ha recordat. 

Alfonso Bataller ha recordat que "aquests avanços permeten aqueixa interacció amb el ciutadà i que ens situen en una ciutat moderna, transparent i una ciutat més intel·ligent, ja que formem part d´una Xarxa de ciutats en la qual volem avançar pel camí de les Noves Tecnologies al servei del ciutadà i sense oblidar que tot aquest esforç tecnològic, ha de repercutir en una major eficiència en la gestió del propi Ajuntament. Una administració sense paper, més ràpida i transparent". 

"Amb aquest nou disseny de la pàgina web, en definitiva, volem obrir més encara la informació que genera l´Ajuntament de Castelló als ciutadans", ha insistit. 

ADAPTAT A "SMARTPHONES", "TABLETS" I "SMART TV" 

Per la seua banda, el regidor de Modernització ha realitzat una explicació de les principals característiques d´aquesta pàgina. "Es tracta d´una web més accessible, més clara i que permet també als mitjans de comunicació obtenir la informació de manera més fàcil i intuïtiva, amb seccions més diferenciades i major presència d´informació gràfica". El regidor ha recordat que "segons resa aquest "el futur és avui i avui és ara". I com més immediata, senzilla i natural siga la introducció i l´ús d´aquestes Noves Tecnologies, serà més fàcil adaptar-nos a elles". 

"I ho fem a través d´un nou disseny adaptatiu que va a permetre que la web municipal puga ser consultada des de qualsevol tipus de Terminal amb accés a Internet, ja siga un PC, "Smartphone (Android o iPhone) o Smart TV", ha indicat. 

"Tot això, sense necessitat de fer cap tipus de zoom, ja que, com dic està tecnologia s´adapta al mitjà en el qual obriguem la web, ja siga un iPad, un telèfon d´última generació o els smartphones més senzills. D´aquesta manera, també podem veure com s´adapta a la rotació o girs que permeten una millor lectura en aquests dispositius", ha comentat. 

Pérez Macián ha subratllat que "també assolim un avantatge estratègic que ens permet un millor posicionament de la web municipal en els principals cercadors com Google, ja que les pàgines que usen dissenys adaptatius apareixen per davant de les quals no usen aquest tipus de tecnologia". 

NOVA DISPOSICIÓ D´ELEMENTS 

Pel que fa a la disposició d´elements, s´ha donat més rellevància a la informació associada a l´actualitat municipal. "Ara, mitjançant a imatges associades, veem les últimes novetats municipals, i s´ha donat una posició més destacada a la tot el relacionat amb la presència de l´Ajuntament en les diferents Xarxes Socials, menge Facebook i Twitter". 

"A dia d´avui, una de les principals prioritats en matèria de comunicació de l´Ajuntament, i m´atreviria a dir que de qualsevol altre ajuntament o empresa que vulga tenir un mínim de repercussió avui dia". 

El responsable de modernització també ha destacat que "com ocorria en la web anterior, hi ha versió valencià i en castellà. I també anem a poder trobar tots els continguts i eines com fins a ara: l´organització de l´Ajuntament, les diferents regidories… agenda, carpeta ciutadana, mapa ciutat, informació sobre transport públic…etc". 

Pérez Macián també ha volgut recordar "les grans dades quant a transparència que obtenia l´Ajuntament de Castelló, a través de la seua web, sobretot en els apartats d´informació econòmica, amb 100 punts de 100 possibles, o Participació Ciutadana, amb més de 95 punts. Un reconeixement que ve protegit per l´ONG Transparència Internacional i que avalua les diferents web municipals". 

INFORMACIÓ DETALLADA REGIDORS I GRUPS POLÍTICS 

Un dels aspectes en els quals ha fet especial èmfasi l´edil, ha estat "el de la informació referent als grups polítics i als regidors i regidores que formen part de cadascun dels partits".

 "El nostre Ajuntament dóna un pas més també quant a transparència a través de la publicació de la informació relacionat amb els currículums, la declaració d´activitats i declaració de béns patrimonials", ha apuntat. 

Pérez Macián ha insistit que "aquest nou apartat respon a l´acord municipal que en el seu moment prenc l´Ajuntament en Ple. Una informació que estarà disponible pròximament en la pròpia web". 

"En el mateix sentit, ja es contempla un nou epígraf, "premsa", per a cadascun dels grups polítics, on cadascun d´aquests grups podrà penjar la informació, rodes de premsa o notícies que genere l´activitat de cadascun dels grups polítics", ha comentat. 

Finalment, Pérez Macián ha comentat que "es tracta d´una nova web que s´adapta als nous temps i a la manera de navegar per Internet d´avui, d´ara" 
Tall de veu  nueva web municipalSegueix-nos: