Està en: INICI > Notícies

La Comissi de Transparncia de lAjuntament adopta mesures en contra de la corrupci poltica amb el consens de tots els grups poltics

Dimarts, 2 de Desembre de 2014

El president de la Comissió Especial de Transparència de lAjuntament de Castelló, Juan José Pérez Macián ha destacat en roda de premsa que " limportant acord aconseguit per consens entre tots els grups polítics en una matèria tan sensible en els moments actuals en la nostra societat com són els casos de corrupció política ". Macián ha volgut mostrar la seua satisfacció per este " acord històric que sha aconseguit, amb un text que ve a donar resposta a un clamor social contra la corrupció política que està present en lactualitat ". 

" Hui lAjuntament de Castelló, que dirigix Alfonso Bataller, així com els seus ciutadans, poden felicitar-se pel fet dhaver donat resposta a una de les majors preocupacions de la nostra societat ", ha subratllat.

Pérez Macián ha fet insistència en què " el nostre Ajuntament se situa com una de les administracions locals pioneres a lhora de prendre decisions com esta, quan en absolut no hi ha baix sospita cap membre de la corporació, sent la primera de la capitals de la Comunitat Valenciana a adoptar un acord destes característiques ". 

El portaveu de lequip de govern ha insistit en el fet que " som un Ajuntament en què els representants dels ciutadans treballem amb dedicació, amb rigor i respecte absolut a la Llei i pensant només en el servici públic i latenció als nostres conciutadans ". 

El president de la Comissió Especial ha remarcat que " lacord es referix a casos de corrupció política, en casos en què es produïx un aprofitament del polític per a si mateix, per a familiars, acostats o per a un partit polític. No en casos de possible imputació administrativa ".

Pérez Macián hi ha assenyalat que " amb este text sestan prenent les mesures important i oportunes en el moment duna possible imputació ". 

En este sentit, ledil ha explicat que " en el moment duna imputació, algú pot suportar mesures, com les que estem acordant, que afecten la seua presumpció dinnocència, encara que ningú pot ser condemnat sense que hi haja abans una sentència ferma. Però entenem que la situació actual i el clamor social que demana respostes davant de les notícies de corrupció obliga als que estem dedicats a la política a anar un pas més enllà, renunciant, en part, a eixa presumpció dinnocència per a posar-ho al servici dels ciutadans i de la credibilitat de la política i les institucions ".

Pérez Macián ha remarcat que " governar és exercir una responsabilitat i hem de governar bé. El fet de que en lAjuntament de Castelló no estiga baix sospita per lexercici de les funcions de cap regidor és un símptoma molt positiu que els ciutadans ". 

" Els veïns de Castelló poden estar satisfets perquè el govern de la seua ciutat, que dirigix Alfonso Bataller, és un govern honest, transparent i absolutament respectuós amb la Llei. Un Ajuntament treballador i de clara vocació de servici públic ", ha assegurat.

>> Tall de veu de la notciaSegueix-nos: