Està en: INICI > Notícies

El servici BICICAS s'obri a l's del turisme grcies a la collaboraci amb els hotels de Castell

Dimecres, 25 de Mar de 2015

La Vicealcaldessa de Castelló i regidora de Turisme, Marta Gallén, i la regidora de Mobilitat, Carmen Albert, han presentat este matí les novetats que s’han introduït en el servici municipal de préstec de bicicletes BICICAS, i que permetran ampliar el nombre d’usuaris, a través de l’oferta d’esta iniciativa en els hotels de la ciutat. En la roda de premsa també ha estat present el responsable de l’empresa concessionària d’este servici, Benjamí Garcés. 

Marta Gallén ha recordat que "BICICAS, a més de servir com una alternativa a la mobilitat convencional en la nostra ciutat, també té un gran potencial turístic". 

La regidora ha subratllat que "són moltes les ciutats que oferixen dins de l’oferta que poden trobar els turistes en les seues visites, els passejos amb bicicleta com un atractiu més. I no són poques les persones que preferixen este tipus de transport, més versàtil, no contaminant i actiu, per a conéixer de primera mà els seus destins de vacacions o en escapades de cap de setmana". 

Així, Gallén ha anunciat que "des de la pròxima campanya de Pasqua, seran ja diversos els hotels de la nostra ciutat que oferisquen esta possibilitat als seus clients. Fins al moment, comptem amb la col·laboració de la cadena d’hotels Civis (Luz, Castellón Center y Jaime I); Hotel Intur, NH Mindoro i NH Turcosa, Euro Hotel i Hotel del Golf". 

"Estos establiments, junt amb la Tourist Info de la Casa Abadia, disposaran d’un terminal per a poder validar altes d’usuari de BICICAS directament, en un sol i senzill tràmit i sense desplaçaments. I esperem, i estem segurs que, pròximament seran més els hotels de la nostra ciutat que se sumixen". 

A més, la responsable de l’àrea de Turisme ha destacat "la disponibilitat de les bicicletes els set dies de la setmana durant les 24 hores, amb 49 punts de préstec en tota la ciutat i intermodalitat amb el TRAM, farà que els turistes i visitants puguen accedir fàcilment a zones com la platja i disfrutar d’una altra manera de conéixer la nostra ciutat, a través de les Rutes Cicloturistes, que des del Patronat de Turisme ja hem promocionat en cites com la Fira FITUR". 

Gallén ha comentat també que "la bicicleta és la millor manera de moure’s per una ciutat com la nostra, de grandària mitjana sense grans distàncies que recórrer, amb una orografia plana i amb un clima que, la major part de l’any és més que agradable". 

La regidora ha reiterat que "la implicació dels hotels de la nostra ciutat, principals actors del sector turístic, suposarà un abans i un després per al servici BICICAS. I els veïns i veïnes de Castelló, i totes les persones que visiten la nostra ciutat d’ara en avant, podran disfrutar de molts més avantatges i d’un servici BICICAS més modern, més atractiu i més senzill d’utilitzar". 

SERVICI MÉS MODERN I SENZILL 

Per la seua banda, la regidora de Mobilitat, Carmen Albert, ha recordat que "els veïns i veïnes de Castelló disfruten del servici BICICAS des de 2008, i des de l’Ajuntament de Castelló volíem obrir també a altres usos, més enllà dels dels usuaris habituals". 

"I uns dels principals suggeriments i demandes de molta de la gent nostra ciutat era el poder obrir-ho als turistes, l’aconseguir que el sistema poguera gestionar préstecs més curts, d’una setmana, de només un dia inclús, per a l’ús ocasional de la bicicleta com a mitjà de transport i per a conéixer millor la ciutat de Castelló". 

Albert ha apuntat que "en esta iniciativa ha tingut molt a veure també la gran col·laboració per part del Patronat Municipal de Turisme". 

"Així, posem a disposició de tot el món un servici que ha canviat la forma de moure’ns per la ciutat de Castelló, que aposta per una mobilitat ecològica i sostenible i que s’ha convertit ja en una de les imatges més habituals de la nostra ciutat", ha afirmat Albert. 

L’edila ha ressaltat que "amb estos nous préstecs tenim un BICICAS que s’obri a un públic potencial molt major". 

Carmen Albert també ha aprofitat per a recordat "la posada en marxa d’una de les grans novetats recents d’este servici BICICAS com és la nova plataforma online, la web panell.bicicas.és, en la que es poden registrar tant els usuaris actuals com els futurs i que és el nou punt de contacte, d’informació i de gestió dels nostres préstecs de BICICAS. Així que, aquells usuaris que encara no s’hagen registrat en el nou panell, els animem que ho facen de manera senzilla, sense necessitat de fer-ho físicament amb formularis i tràmits bancaris com fins ara". 

Quant als preus dels préstecs, la regidora de Mobilitat ha explicat que "a través del propi ‘panell BICICAS’ es poden adquirir ja els abonaments online que ja coneixem: 24 euros a l’any, 20 euros al trimestre, 10 euros al mes, 6 a la setmana i 2 euros al dia". 

"A més de en els hotels i en la Tourist Info de la Casa Abadia, els nous usuaris poden retirar la seua targeta en les tinences d’alcaldia (Grau-Paseig Bonavista, (Nord- PrimerMolí, Sud- Ricardo Catalá, Oest- Plaça Espanya i Este- Germans Bou) o en l’oficina de Bicicas (Polígon Estadi), a pocs metres de l’Estadi Castalia junt amb el Bulevard del Riu Sec", ha destacat Albert. 

La responsable de la mobilitat ha insistit en el fet que "amb el nou panell online, a més d’estalviar-se esperes i desplaçaments, els usuaris poden accedir a les seues dades personals i del servici, com a préstecs, incidències o sancions".
Segueix-nos: