Està en: INICI > Notícies

Castell presenta un programa commemoratiu pel 300 aniversari del Palau Municipal

Dimecres, 30 de Desembre de 2015L'alcaldessa, Amparo Marco, i el vicealcalde, Enric Nomdedéu, conviden als castellonencs a sumar-se a l'efemèride amb les visites guiades previstes.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el vicealcalde, Enric Nomdedéu, han presentat avui el programa de visites guiades al Palau Municipal amb motiu de la celebració, en 2016, del 300 aniversari de l'edifici. L'alcaldessa ha convidat, en nom de la Corporació municipal, "al poble de Castelló a venir a l'Ajuntament, al seu Ajuntament, per a conèixer una mica més una història de la qual hem de sentir-nos honrats i satisfets. Aquest Govern municipal té en el seu ADN la vocació de la transparència i la participació ciutadana, i vol obrir les portes de l'Ajuntament, més encara, perquè totes i tots senten aquest edifici com a patrimoni de la ciutadania".

Les visites guiades s'han programat cada tercer dissabte de mes de 16:00 a 17:00 hores en grups reduïts i amb una duració d'uns 15 minuts. Les persones interessades podran reservar la seua plaça via 'on line' a través de la web institucional després de Reis, segons ha explicat el vicealcalde. Nomdedéu ha detallat que "aquestes visites, que guiarà el cronista oficial de la ciutat, Antonio Gascó, començaran per la tercera i quarta planta, on es desenvolupa part de l'activitat administrativa i política, i es detindran en la planta noble, la segona, on es podrà accedir al saló de plens, a una antiga capella i al despatx d'alcaldia, per a després baixar per l'escalinata principal i acabar la visita en la plaça Major per a contextualitzar l'edifici en el seu emplaçament".

Tant l'alcaldessa com el vicealcalde han coincidit en la importància de posar en valor el patrimoni i la història de la ciutat amb la celebració dels tres segles d'existència del Palau Municipal. "En aquest 2016 que som a punt d'inaugurar, volem que l'Ajuntament estiga més viu que mai, que s'òmpliga de castellonencs, que coneguen la seua història i el seu patrimoni, que celebren amb nosaltres aquest aniversari. Per a açò, hem plantejat una sèrie d'activitats i actes commemoratius perquè l'Ajuntament siga la vertadera casa de Castelló", ha reivindicat Amparo Marco.

En este sentit, Nomdedéu ha afegit que, a més de les visites guiades, també s'ha elaborat un segell commemoratiu que s'utilitzarà en la documentació institucional durant 2016 i s'està treballant en un cicle de conferències sobre el Castelló del segle XVIII per a conèixer la ciutat en el marc històric en el qual es va inaugurar l'actual Ajuntament.

La presentació dels actes commemoratius ha comptat amb la participació del cronista oficial de la ciutat, Antonio Gascó, qui ha recordat que "el primer Ajuntament de la ciutat es va situar on avui està l'edifici financer situat enfront de la Llotja del Cànem i que, quan es va plantejar la seua ampliació, es va decidir utilitzar el terreny del cementeri, el lloc que ocupa avui". Gascó també ha apuntat que "la primera pedra es va col•locar el 30 de setembre de 1689 i la seua construcció va tardar 27 anys. D'aqueixa primitiva construcció solament queda la façana".

La dissenyadora Silvia Casanova, de l'Estudi JuárezCasanova, ha detallat que el díptic elaborat per a l'ocasió "ha cercat sintentitzar la façana del Palau Municipal d'una manera gràfica" com a element més significatiu de l'edifici que en 2016 compleix 300 anys de vida.Segueix-nos: