Està en: INICI > Notícies

Marco exigeix una soluci immediata a les contnues retallades en el servei de Rodalies

Dissabte, 23 de Gener de 2016

L'alcaldessa adverteix que no permetrà que Castelló es quede aïllada per la desídia del govern.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha denunciat que les contínues retallades en el servei de trens de rodalies que uneixen la capital de la Plana amb València "estan aïllant a Castelló i estan causant a la nostra ciutat un greu perjudici econòmic, a més de provocar nombroses molèsties als milers d'usuaris d'aquest servei".

Marco s'ha mostrat indignada perquè Renfe no solament continua amb la restricció de la circulació de trens que va iniciar fa mesos amb motiu de les obres del corredor mediterrani, "sinó que cada dia que passa la retallada en el servei és major i fins i tot ens han arribat notícies que podria arribar a suspendre's tota la circulació de trens entre les dues capitals el que seria totalment inacceptable" ha assegurat la primera edil.

L'alcaldessa ha anunciat que es posarà en contacte de forma urgent amb el Secretari General d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño González, amb qui es va reunir el passat mes d'octubre per a abordar aquesta qüestió, "per a exigir-li que complisca amb el seu compromís d'ampliar el servei alternatiu d'autobusos entre València i Castelló i millorar la informació que s'ofereix als usuaris sobre totes aquestes retallades per a reduir al màxim les molèsties que estan generant les obres en el corredor ferroviari".

En aquest sentit, l'alcaldessa ha afegit "que és clar que el Govern de Rajoy és un govern en retirada, però segueix estant en funcions i no ha d'abandonar les seues obligacions i desatendre les necessitats de la ciutadania". "El servei de Rodalies entre Castelló i València és vital per a l'articulació del territori i per a tota l'àrea metropolitana i des de l'Ajuntament de Castelló anem a continuar exigint solucions" ha afegit.

Retard en l'arribada de l'AVE
D'altra banda, Amparo Marco ha recordat que a la mala gestió que està realitzant Foment en aquest tema, se suma "l'engany permanent que suposen els continus retards en l'arribada de l'AVE a la nostra ciutat, ja que hauria d'haver entrat en funcionament al desembre i ara anuncien que la seua engegada es farà en el mes d'abril".

"Aquest nou retard suposarà un perjudici directe als interessos econòmics de la ciutat, ja que durant les festes de la Magdalena l'ajuntament preveia un increment en el nombre de turistes madrilenys que visiten la nostra ciutat gràcies a l'AVE. No solament perdem als potencials turistes del centre del país que podrien haver visitat les nostres festes sinó també als de València i voltants que utilitzaven el servei de rodalies per a gaudir de les nostres festes" ha explicat Marco.

Per tot açò, des del Govern Local "exigim a Foment que es prenga de debò a la ciutat de Castelló i agilite de forma immediata les obres perquè l'AVE arribe a la capital de la Plana i perquè el servei de Rodalies que utilitzen milers de castellonencs tots els dies recupere la normalitat com més prompte millor".Segueix-nos: