Està en: INICI > Notícies

Castell recolza el Corredor Mediterrani collaborant amb el Llibre Blanc de les infraestructures de l'Euram

Dilluns, 27 de Juny de 2016

L'equip de Govern acorda amb C’s una nova redacció de declaració institucional que "reivindique el traçat pel litoral".

El vicealcalde i portaveu del Govern Municipal, Enric Nomdedéu, ha explicat aquest matí que el consistori castellonenc va signar recentment un conveni de col·laboració amb el Institut d’Economia i Empresa Ignasi Vilallonga per a l'elaboració i publicació del Llibre Blanc de l'articulació territorial i econòmica de l’euroregió de l'Arc Mediterrani (Euram).

Mitjançant aquest conveni, l'Ajuntament "assumeix el reconeixement i la incorporació del Corredor Mediterrani com a eix prioritari per a la mobilitat del continent europeu", ha explicat el vicealcalde. A més, aquesta signatura també implica la participació de l'Ajuntament en la configuració del segon Llibre Blanc de les Infraestructures de l’Euram, document de referència per al procés de revisió de les xarxes transeuropees de transport, i la seua presentació en unes jornades específiques.

Nomdedéu ha manifestat també que aquest acord "conclourà amb un gran acte, que es desenvoluparà en el mes de desembre d'enguany, per a presentar el Llibre Blanc de l'articulació territorial i econòmica de l’euroregió de l'Arc Mediterrani, on l'Ajuntament de Castelló i resta d'entitats participants en la seua redacció mostraran el seu ferm suport a la construcció del Corredor Mediterrani".

La signatura d'aquest conveni s'emmarca dins de les reivindicacions que tant l'alcaldessa, Amparo Marco, com el vicealcalde, Enric Nomdedéu, i resta de l'equip de Govern, han realitzat en nombroses ocasions mostrant el seu "claríssim posicionament a favor del Corredor Mediterrani, sense mitges tintes, i que travesse tot el litoral mediterrani, passant per Tarragona i Castelló".

Referent a açò, Nomdedéu ha aclarit que en la Junta de Portaveus reunida aquest matí "hem aconseguit un acord entre els partits signataris del Pacte del Grau i Ciutadans perquè aquests últims revisen la redacció de la declaració institucional que volien portar al ple del pròxim dijous perquè el document reivindique el traçat pel litoral i no apel·le a l'eix de connexió entre Sagunt i Saragossa com ho feia en un primer moment".

Cal recordar que ja en el ple del passat mes de juliol es va aprovar, a proposta dels grups municipals de PSPV i Compromís, una declaració institucional que reivindicava el Corredor Mediterrani com "un projecte estratègic necessari per al desenvolupament sostenible que ajude a la promoció econòmica i a la generació d'ocupació". En la mateixa, s'instava al Govern central a adoptar les accions oportunes "per a garantir les inversions públiques estratègiques de la ciutat de Castelló" especialment les referides a la plataforma ferroviària.

La declaració institucional també sol·licitava expressament al Ministeri de Foment que replantejara el projecte del Corredor Mediterrani entre Castelló i Tarragona "perquè hi haja dues vies amb ample internacional". L'Ajuntament considera que el Govern d'Espanya "ha de centrar els seus esforços a completar les grans xarxes de comunicació" i recorda que el Corredor Mediterrani compta amb "el suport dels agents econòmics i socials per a exigir a la resta d'administracions que es facen els esforços necessaris per a agilitzar les obres públiques prioritàries".Segueix-nos: