Està en: INICI > Notícies

Marco defensa les demandes dels agricultors i planteja donar-los impuls a travs del turisme

Dilluns, 21 de Gener de 2019


 
L'alcaldessa estudia crear un dia fix de mercat per a comercialitzar amb gènere exclusiu dels productors de la ciutat de Castelló.
 
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut una reunió amb representants de la Unió de Llauradors, de cooperatives com la de San Alfonso i San Isidro i productors locals per a escoltar les peticions dels agricultors i estudiar les possibilitats de col·laboració del consistori. Marco ha garantit que els allargarà la mà per a "obrir-los portes en altres administracions com la Generalitat, el Govern central i fins i tot el Europarlament i defensar al costat d'ells les demandes d'aquest sector".

En aquest sentit, a nivell municipal ha plantejat impulsar aquest sector econòmic a través del turisme. "Cada any són més els visitants de dins i fora de les nostres fronteres que vénen a Castelló i que estan encantats de comprar els nostres productes locals", ha subratllat. Així, també ha proposat destinar més recursos en campanyes de sensibilització perquè els consumidors compren el gènere de quilòmetre 0.

A més, la primera edil ha destacat que estan estudiant la possibilitat de crear un dia fix de mercat on es venga de manera exclusiva el gènere dels agricultors de la ciutat de Castelló. "És una manera de posar en valor el producte local i alhora donar a la ciutadania i al turista la garantia que el que compren és de qualitat, produït amb responsabilitat i en aquesta terra".

Marco ha volgut ressaltar les polítiques de reducció de l'IBI rústic, que ha experimentat una baixada del 44% respecte a l'establit per l'anterior equip de govern. L'objectiu és "afavorir l'activitat agrícola i reconstruir el cinturó verd de la ciutat", ha explicat. Per a això últim, Marco ha recordat la necessitat del Pla General d'Ordenació Urbana, el qual "garanteix aquest anell verd agrícola per al Castelló del futur".

L'alcaldessa ha aprofitat la visita dels representants del sector de la citricultura per a traslladar-los el suport de l'Ajuntament de Castelló a les reivindicacions empreses en les últimes setmanes per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador per a reivindicar els interessos dels cítrics de Castelló en particular i de la Comunitat Valenciana i implicar les administracions locals en les accions conjuntes d'ajuda al sector.Segueix-nos: