Està en: INICI > Notícies

DIA DE L'ASTEROIDE 2019. Jornada de Xarrades (22/juny 18h) i Taller infantil (30/juny 11h)

Dissabte, 22 de Juny de 2019

El 30 de juny se celebra el Dia de l'Asteroide (*Asteroid *Day), amb l'objectiu de conscienciar sobre el risc d'impacte d'asteroides sobre la Terra.

El Planetari participa d'aquesta conscienciació amb 2 activitats diferenciades pel públic al que estan dedicades.

D'una banda tenim una jornada dedicada als adults interessats el dissabte 22 a les 18h.  Aquest any reunim en 3 investigadors: Amadeo Aznar, del Grup d'Observatoris Astronomia Per a Tots, Agustín Sánchez-Lavega, director de Grup de Ciències Planetàries de la UPV/EHU; i Ovidiu Vaduvescu, Director de EuroNear, perquè ens expliquen com són, com s'estudien i què són les possibles conseqüències d'impactes d'asteroides. Concretament els títols de les seves xerrades són:

  • Asteroides en el punt de mira. Amadeo Aznar.
  • Com estudien els astrònoms els asteroides perillosos? Ovidiu Vaduvescu.
  • Impactes de cossos menors en el Sistema Solar Estem fora de perill? A. Sánchez-Lavega.
i el diumenge de la setmana següent, coincidint amb el Dia de l'Asteroide, tindrem un taller infantil titulat "Detectors d'asteroides" on enfocarem coneixements de robòtica en els detectors i les alarmes d'incidents amb asteroides.

Per participar en aquest taller serà necessària la inscripció prèvia a través de l'esdeveniment de l'Eventbrite. La inscripció està oberta per a nens i nenes des de 4 a 12 anys (nascuts des del 2007 fins al 2015) des del 24/juny a les 8h fins al divendres a les 23:59 i amb l'aforament limitat a 40 participants.

« Tornar a PlanetariSegueix-nos: