Està en: INICI > Notícies

Marco apella a la "responsabilitat" i apunta que hi haur Magdalena "quan no afecte a la salut pblica"

Dimecres, 11 de Mar de 2020

Castelló celebra una Junta de Govern Local per a aprovar les mesures referents a l'ajornament de les festes

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha comparegut aquest dimecres en roda de premsa després de l'ajornament de la Magdalena determinat per instrucció de les autoritats sanitàries i després de l'entrada en vigor hui del Decret de Presidència de la Generalitat 4/2020 pel qual se suspenen i ajornen les festes. Marco ha recordat que la decisió s'ha pres per "una qüestió d'emergència sanitària de caràcter internacional" i que la celebració de les festes fundacionals tindrà lloc quan s'alcen les restriccions i "no afecte la salut pública de la ciutadania de Castelló".

L'alcaldessa ha informat que aquest matí s'ha celebrat una Junta de Govern Local de caràcter extraordinari per a aprovar les mesures necessàries en compliment del citat decret i de les instruccions de les autoritats sanitàries i ha recalcat que ha quedat anul·lat tot el programa oficial de festes i tots els actes o esdeveniments festius previstos en Magdalena. A més, ha fet una crida a la "responsabilitat" de la ciutadania perquè tinguen en compte aquestes restriccions i no es convoque cap acte massiu alternatiu.

Així, la Junta de Govern Local ha aprovat suspendre els procediments de contractació tramitats i promoguts pel Patronat Municipal de Festes, revocar les autoritzacions d'ocupació de via pública autoritzades per a actes o esdeveniments relacionats amb les festes i, sobre aquells actes i activitats celebrades per particulars en espais de titularitat privada, recomanar la seua suspensió o ajornament en compliment de les instruccions aprovades per les autoritats sanitàries.

"Són situacions excepcionals i davant aquestes situacions s'han de prendre mesures excepcionals", ha indicat Marco, que ha realitzat una crida a la "responsabilitat de la ciutadania" davant una situació d'emergència sanitària internacional perquè es complisquen i seguisquen les mesures preses per l'ajornament de la Magdalena. Així mateix, Marco ha insistit que les festes se celebraran quan hi haja garanties per a la ciutadania, no hi haja restriccions de les autoritats sanitàries i una vegada sentits els col·lectius del món de la festa i els grups de la corporació.

L'alcaldessa ha recordat que l'Ajuntament de Castelló va constituir una taula de coordinació que es va reunir per primera vegada quan es va saber del primer cas de positiu de coronavirus a la província de Castelló, i per segona vegada quan es van donar dos casos a la ciutat. "Hem anat prenent mesures i informant puntualment", ha apuntat. En aquest sentit, ha apuntat que ha mantingut reunions tècniques aquest matí per a tindre la informació necessària i adoptar les decisions oportunes.

Així mateix, s'ha convocat una junta de portaveus urgent posterior a la Junta de Govern Local per a donar compte de les decisions adoptades i abordar la situació general amb tots els grups municipals.

També es convocarà una Junta Local de Seguretat extraordinària per a analitzar la situació actual i estudiar altres possibles mesures.

D'altra banda, l'alcaldessa ha informat que el dilluns dia 16 de març manté com a dia festiu però que en aquesta junta de portaveus s'ha acordat que en el pròxim ple s'aprovarà una declaració institucional perquè el Consell de la Generalitat aprove un dilluns festiu quan se celebren les festes de la Magdalena.

L'alcaldessa també ha apuntat que, des de l'Ajuntament, es farà el possible perquè l'impacte econòmic siga el menor possible i ha llançat un missatge de suport per als col·lectius, entitats, associacions i totes aquelles persones que han treballat durant 365 dies a l'any per a les festes.Segueix-nos: