Està en: INICI > Notícies

Castell actualitza el Pla de Cremes Municipal desprs de 23 anys per a reforar la seguretat i avanar cap a l'economia circular

Dissabte, 10 de Octubre de 2020Transici Ecolgica finalitza el document que regula aquesta actuaci garantint la conservaci de la massa forestal

L'Ajuntament de Castell impulsa una actualitzaci del Pla de Cremes Municipal desprs de 23 anys per a reforar la seguretat, reduir residus i avanar cap a l'economia circular. La Regidoria de Transici Ecolgica ja ha elaborat el nou document per a laprovaci per part del Ple Municipal i la posterior ratificaci per la Conselleria dAgricultura.

El regidor de Transici ecolgica, Fernando Navarro, subratlla que amb el nou pla d'actuaci reforcem l'objectiu de l'rea de Sostenibilitat d'acostar a la ciutat a un model sostenible que redusca la generaci de residus, alhora que incrementa les mesures de seguretat en els productors agrcoles i ramaders i millora les mesures de protecci de la seua massa forestal.

Navarro explica que el Pla Local de Cremes s una eina amb la qual el municipi regula l's del foc a les explotacions agrcoles, ramaderes cinegtiques garantint-se al mxim la conservaci de les muntanyes enfront del risc d'incendis forestals.

Aquesta regulaci permet la crema en la poda d'arbratge de ctrics, la tala de la llenya i el desbrossament dels vorals dels camins i vies rurals. D'acord amb la legislaci autonmica forestal, els nivells de protecci s'extremen en terrenys situats a menys de 500 metres de zona forestal. Aix, el Pla de Cremes divideix el terme municipal en dos espais: la Zona Primera se situa entre l'AP7 i la muntanya i contempla la franja de protecci de 500 metres amb la massa forestal; i la Zona Segona se situa al sud i s on es troben les principals rees de cultiu i es situa a menys de 500 metres de l'espai forestal.

En la Zona Primera, les cremes estan permeses del 17 d'octubre al 31 de maig amb dos horaris; des de l'alba fins a solo les 11 hores (zona a menys de 30 metres de la part forestal; i des de l'alba fins a les 13.30 entre 30 i 500 metres de bosc.

En la Zona Segona, les cremes sn possibles tots els dies des de l'alba fins a les 15 hores. Quan les condicions meteorolgiques sn adverses, les autoritzacions queden cancellades.Segueix-nos: