Està en: INICI > Notícies

Castell impulsa models de ciutats justes i sostenibles i reivindica el dret a l'habitatge en Construint i Alimentant Alternatives

Divendres, 16 de Octubre de 2020Les Regidories de Transici Ecolgica i Habitatge organitzen la segona edici de les jornades, que seran inaugurades el 26 doctubre per la referent de l'ecologisme Yayo Herrero

udio de Fernando Navarro


Les Regidories de Transici Ecolgica i Habitatge de l'Ajuntament de Castell organitzen la segona edici de les Jornades Construint i Alimentant Alternatives per a visibilitzar i posar en valor les poltiques d'agroalimentaci sostenible i justa, sobirania alimentria, rehabilitaci urbana i el dret a l'habitatge. Conferncies, un taller de bioconstrucci, degustaci de productes locals a domicili i teatre jalonen una nova edici que pretn ser un altaveu del models sostenibles, ecologistes i solidaris i que comptar amb la participaci de Yayo Herrero, una de les principals referents de l'ecologisme i feminisme; la escriptora Mara Snchez, la companyia de teatre Atirohecho o la Federaci Valenciana de Cooperatives.

Tenen l'objectiu de ser una palanca de la societat civil per a reforar les poltiques que portem a terme des de les dues regidories. L'any passat ja vam celebrar una primera edici que va servir per a visibilitzar a diferents moviments socials de la ciutat preocupats per tcniques de bioconstrucci, en sobirania alimentria, o en la reivindicaci del dret a l'habitatge. Ara, a conseqncia de la pandmia veiem que sn poltiques ms que necessries, ha explicat el regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro, que ha assenyalat que la crisi sanitria ha posat de manifest la contradicci entre els quals entenem com a normalitat i dinmiques buides de canvis i el que entenem com una vida sana i justa.

Navarro ha assenyalat que en els prxims mesos les Adminstracions hauran de donar resposta i que aquestes jornades projectarn aquestes poltiques. Aix, ressalta que les jornades seran inaugurades el dia 26 d'octubre per Yayo Herrero, una de les veus ms influents de l'ecologisme.

La regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido, ha destacat que en aquestes jornades incidiran en el dret a l'habitatge davant la necessitat d'ampliar el parc pblic assequible o fer front a la pressi dels fons voltor en el lloguer. Serviran per a fer una reflexi, ha continuat, per a mostrar que hi ha alternatives i animar a la societat civil a reivindicar els seus drets.

Les jornades comenaran el 26 d'octubre a les 18.30 hores, amb una conferncia en el Menador a crrec de Yayo Herrero amb el ttol Construint futur en temps de pandmia, i conclouran el 15 de novembre en el Teatre del Raval, a les 19.30 hores, amb l'obra de teatre Ingovernables, de la companyia Atirohecho.

El 31 d'octubre i 8 de novembre es podr participar en un taller de bioconstrucci de la cooperativa Okambuva al parc Rafalafena, que dur a terme un mural amb revestiment tradicional.

La resta d'activitats seran via telemtica per a reduir el risc sanitari a travs del canal de YouTube.

Aix mateix, es distribuir als domicilis dels participants una caixa amb productes agroalimentaris de proximitat. Les inscripcions per a aquesta degustaci i per als taller de bioconstrucci es podran realitzar en l'email transicioecologica@castello.es.

El 29 d'octubre, a les 18.30, la Federaci Valenciana de Cooperatives i el Collectiu Domstiques parlaran del model d'habitatge en cessi d's; el 3 de novembre; Jos Manuel Lpez, de Ecoperspectivas, i Eva Raga, de Fent Estudi Coop., tractaran la rehabilitaci sostenible; i el 5 de novembre; Nacho Collado, de El Rogle coop., abordar el dret a l'habitatge enfront de les prctiques especulatives.

El 10 de novembre ser el torn d'una conferncia sobre ecofeminisme i noves ruralitats a crrec de l'escriptora Mara Snchez i Patricia Dopazo, de la revista Sobirania Alimentria; i el 12 de novembre, responsables dels parcs agraris de Fuenlabrada i el Baix Llobregat tractaran sistemes de producci de proximitat en entorns periurbans.Segueix-nos: