Està en: INICI > Mobilitat > Notícies

Generalitat premia el pla director de la bicicleta de Castell i els seus connectors urbans


El regidor Rafa Simó afirma que la millor transformació a la qual pot aspirar una ciutat "és la que fa la ciutadania amb les seues accions quotidianes".

La Conselleria de Vertebració del Territori ha premiat el Pla Director de la Bicicleta i la proposta de connectors urbans elaborat per la Regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Castelló en la segona edició dels Premis Setmana Europea de la Mobilitat que s'han lliurat avui a València. El regidor de Mobilitat Urbana, Rafa Simó, ha assegurat que "aquesta distinció serveix per a seguir avançant en aquelles mesures que permeten convertir la bicicleta en una manera de transport quotidià i el seu ús resulte segur, còmode i fàcil".

Castelló ha rebut el tercer premi en la categoria d'ajuntaments de més de 50.000 habitants per a un Pla Director de la Bicicleta que planteja la millora dels itineraris i connectors ciclistes urbans. L'edil Rafa Simó ha explicat que durant els exercicis de 2016 i 2017 s'han executat diferents actuacions de millora de la xarxa d'itineraris ciclistes urbans, "on destaca la connexió del carril bici de l'avinguda del Mar amb la ronda Aquest i la seua connexió amb el Districte Marítim". També s'ha millorat la continuïtat del carril bici dels carrers Columbretes i Clara Campoamor, via ciclista que discorre adossada a la denominada ronda Barris i que permet la connexió entre diferents zones de la ciutat.

Finalment, també s'ha actuat en el districte Oest amb la connexió de l'estació intermodal amb eixos com l'avinguda l'Alcora, el Passeig Morella i la carretera Borriol. Els objectius d'aquest pla se centren a millorar les condicions de mobilitat en maneres blanes, millorar la connexió ciclista en la ciutat i reduir la utilització de mitjans de desplaçament motoritzats.

Simó ha subratllat que "la connexió del carril bici de l'avinguda del Mar amb la ronda Aquest ha suposat un foment de l'ús de la bicicleta especialment en una zona turística com és del Grau i les platges mentre que el connector de l'estació ha afavorit els desplaçaments intermodals i facilitar l'accés a aquest important nus de comunicació de la ciutat".

El regidor de Mobilitat Urbana de l'Ajuntament de Castelló ha agraït aquest premi a la Conselleria de Vertebració del Territori, dirigida per María José Salvador; als empleats públics i en concret als tècnics municipals de l'àrea de mobilitat per fer possibles aquestes actuacions però, sobretot, als i les castellonenques "que cada dia, amb les seues accions quotidianes, transformen la ciutat i fan que Castelló siga un millor lloc on viure".


Segueix-nos: