Està en: INICI > Mobilitat > Notícies

Castell marca 13 itineraris ciclopeatonals per a millorar la mobilitat durant la desescalada
Castell marca 13 itineraris ciclopeatonals per a millorar la mobilitat durant la desescalada

L'Ajuntament redistribueix l'espai públic amb nous eixos que prioritzen al vianant i al ciclista i faciliten el distanciament social

udio de Jorge Ribes


L'Ajuntament de Castelló ha activat un pla d'itineraris per als vianants i ciclistes que contempla accions immediates i temporals en 13 vials de la ciutat orientades a resoldre les necessitats de mobilitat de la ciutadania durant l'estat d'alarma per la covid-19, habilitant espais i elements de senyalització que prevalguen al vianant i al ciclista i permeten el distanciament social facilitant la seua mobilitat. Un paquet de mesures que s'han pres tenint en compte les recomanacions de les autoritats sanitàries i que "redistribueixen l'espai públic perquè els trajectes i desplaçaments que haja de realitzar la ciutadania es produïsquen de forma més segura", segons ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes.

Les accions passen per senyalitzar nous carrils de ciclovianants en diverses zones ampliant els existents, com en les avingudes Ferrandis Salvador o Germans Bou, o aprofitar carrils d'acceleració, com en la Ronda Est. També es donarà continuïtat a bulevards com la Quadra Salera o l'avinguda Caputxins, deixant sense efecte temporalment els encreuaments de vials. Tot, d'acord amb els plantejaments del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Viària 2016-2024 i buscant l'equilibri entre l'aparcament, la intensitat de trànsit de vehicles i les necessitats per als vianants i ciclistes.

El pla de nous itineraris per als vianants i ciclistes ha començat hui a materialitzar-se per l'avinguda Ferrandis Salvador del Grau, on ja està operatiu. A més, s'han iniciat els treballs de senyalització en alguns carrers afectats, com Herrero o Germans Bou i un tram de l'avinguda Pérez Galdós ha quedat tancat al trànsit. En els pròxims dies s'aniran habilitant la resta, amb la previsió de tindre'ls tots disponibles a mitjan setmana que ve, segons ha avançat l'edil de Mobilitat Sostenible.

El pla de conversió en zona de vianants per la covid-19 afecta als 13 vials següents: avinguda Ferrandis Salvador, avinguda Pérez Galdós, Ronda Est, Germans Bou, avinguda Caputxins, Quadra Salera, carrers Herrero, Asensi, Rafalafena, República Argentina, Pascual Asensio, Espronceda i Cardenal Costa.
Segueix-nos: