Està en: INICI > Educaci > Notícies

La matriculaci per al curs 21-22 ser totalment telemtica i es podr fer a tots els centres de Castell
El Consell Escolar Municipal ha acordat tamb mantenir les sis rees dinfluncia de la ciutat

Audio de Francesc Mezquita


El regidor d’Educació de l'Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha presidit aquesta vesprada la reunió del Consell Escolar Municipal en què s’han acordat els arranjaments escolars per al curs 21-22 i s’han aprovat diverses qüestions relacionades a l’escolarització. La trobada ha suposat també la tornada a la presencialitat en les reunions de l’ens, les qual s’han fet de manera telemàtica durant l’últim any.

Així doncs, com ha explicat Mezquita, de cara al pròxim curs els procés de matriculació serà totalment telemàtic per primera vegada. També com a novetat, l’edil ha avançat que “tots els centres de primària funcionaran com a punts d’informació i de matriculació per tal de facilitar el procés a les famílies”. És per això que l’edil ha volgut agrair la col·laboració dels equips directius de les escoles, amb els quals es va reunir la setmana passada per organitzar el procés.

Cal destacar que per al curs 21-22 es mantindran les sis àrees d’influència que ja existeixen a la ciutat. Aquestes zona que romanen estables des de fa dos cursos. A més, enguany entra en vigor la doble adscripció dels CEIP Ripollés i Benadressa als IES Porcar i Vicent Castell, una fórmula que es mantindrà durant els dos pròxims cursos,

Així doncs, l’àrea del Grau compren els CEIP El Pinar, L’Illa, Elcano i La Marina, l’IES Miquel Peris, el centre d’infantil Mar de Somnis i el centre concertat Ramiro Izquierdo. La zona sud-est inclou els CEIP Blasco Ibáñez, Fadrell, Pintor Castell, Censal, Carles Salvador i Isidoro Andrés, així com el CEIP Caminàs, Porcar i Matilde Salvador i el centre concertat Sagrado Corazón.

A la zona sur li corresponen el CEIP Vicente Artero, Gregal, Exèrcit, Ripollés, Antonio Armelles, Estepar i Guitarrista Tàrrega, així com els IES Politècnic i Vicent Castell. En aquesta zona entra també el centre d’infantil Biberons, el centre concertat Lope de Castelló i els centres privat de secundària de Izquierdo Sorolla. L’àrea oest inclou el CEIP Sant Agustí, Illes Columbretes, Vicent Marçà, Manel Garcia Grau, Jaume I, Carles Delma, Benadressa i Soler i Godes, l’IES Bovalar, els centres concertat Grans i Menuts i Mater Dei i el centre d’infantil Peücs.

Pel que fa a la zona nord-oest, els centres adscrits són els CEIP Mestre Canós, Bernat Artola, Sanchis Yago, Lluís Revest, Bisbe Climent, Castàlia, Isabel Ferrer, Tombatossals i els IES Sos Baynat, Penyagolosa i La plana. Queden també en aquesta àrea el centre d’infantil i concertat Nuestra Señora de Lourdes i el centre d’infantil Xupetes. Finalment, la zona centre inclou els CEIP Herrero, Cervantes o Gaetà Huguet, l’IES Ribalta, el centre concertat Escuelas Pias i el centre privat de batxillerat i cicles formatius Academia Latina.

Durant el curs 21-22, els centres Illes Columbretes i Bernat Artola sumaran dues aules de dos anys, les qual completen l’oferta ja disponible en aquesta línia als als CEIP Benadressa, Sant Agustí, Exercit, Mestre Canós, Antonio Armelles, Bisbe Climent, Herrero, l’Illa i al Blasco Ibáñez. També durant el pròxim curs, la implantació del plurilingüisme serà plena, ja que tots els IES tindran ja un programa lingüístic comú a totes les línies.

El consell escolar també ha recollit les al·legacions presentades a aquesta organització, per tal de traslladar-les de la Direcció General de Centres de la Conselleria d’Educació. La previsió del consistori és que 1.380 nous alumnes es matriculen als centres de la ciutat per al curs 2021-2022.

Per tal de fer més accessible la informació a les famílies, Educació crearà un plataforma a la web municipal des d’on es podran consultar directament les dades dels centres educatius. Així mateix, es preveu que durant els pròxims dies torne a estar operatiu el correu dubteseducacio@castello.es, per a atendre la ciutadania.
Segueix-nos: