Està en: INICI > Educaci > Notícies

Educaci incrementa el pressupost de manteniment de centres educatius fins als 577.000 euros
Foto de la noticia

El consistori ha fet front a les adaptacions necessries per a garantir que es compliren les mesures sanitries a les escoles

udio de Francesc Mezquita


La Regidoria dEducaci de Castell ha augmentat el pressupost de manteniment de centres educatius per a lexercici de 2021. Als vora 4879.000 euros que contempla el pressupost inicial, lequip de govern nha sumat ara ms de 98.000 per a continuar amb les obres i actuacions de millora previstes per a enguany i per recuperar el programa Pintaescola.

Com ha explicat el titular dEducaci a lAjuntament, Francesc Mezquita, durant lestiu reformaran una desena de centres on les obres ja estaven previstes i continuaran amb les actuacions de millora durant la tardor. Hem viscut un curs excepcional, en qu hem hagut de fer moltes adequacions de centres per a assegurar que es pugueren complir els protocols i que els accessos i les eixides es feren amb totes les garanties i, per tant, tamb hem destinat recursos excepcionals a aquestes intervencions, ha explicat ledil.

Mezquita, ha pogut comprovar que les obres previstes per a lestiu avancen a bon ritme durant la visita al CEIP Antonio Armelles i ha destacat que tots aquests projectes suposen un revulsiu econmic i contribueixen a mantenir i crear llocs de treball en empreses de la zona. Ac, les actuacions consisteixen en la substituci de les persianes, el condicionament de laula dinfantil i les reformes dels banys dinfantil i de primria, a la primera planta i la planta baixa, respectivament. Els treballs daquest centre estan valorats en ms de 76.000 euros i es portaran a terme durant els mesos de juliol i agost.

El consistori tamb actuar al Castell Vell,on les obres estan dirigides a reproduir una cuina professional per impulsar una branca destudis que ja imparteix el centre. Les obres estan valorades al voltant de 80.000 euros. Daltra banda, al CEIP lIlla, les obres consisteixen en canviar el paviment del pavell esportiu i la reforma dels vestuaris i dels banys dinfantil, a la planta baixa. Els treballs estan valorats prop de 72.000 euros.

Al Sanchis Yago sinvertiran ms de 70.000 euros per pavimentar laccs i substituir les finestres. Aquests treballs ja shan iniciat i est previst que duren entre sis i huit setmanes. LAjuntament tamb t previst actuar al CEIP Fadrell i a lIsabel Ferrer, on reformar i millorar els servicis, tant de lalumnat com els del professorat.

Pel que fa al CEIP Jaume I, es condicionar un nou accs pel carrer Castellfort i es substituir la porta daccs pel Passeig Viena. A ms, sinstallar una valla per delimitar laccs al carrer Castellfort i al Cam Vell Alcora. Digual manera, es millorar laccs al Pintor Castell, on es pavimentar tamb el camp de futbol.

Finalment, el consistori actuar, segons les previsions dEducaci, al CEIP Illes Columbretes per tal de millorar el pati, en concret el camp de bsquet. I, en el cas el CEIP La Marina, lAjuntament realitzar la installaci de persianes.

Tornen els projectes Pintaescola

La Regidoria dEducaci tamb recuperar la partida pressupostria destinada per al programa Pintaescola, el qual arribar a 18 centres. Tots ells han presentat projectes artstics per a les faanes que el consistori cobrir i que comptaran amb la participaci de la comunitat educativa en la seua execuci.
Segueix-nos: