Està en: INICI > Mn Castell > Notícies

Bataller posa en marxa el projecte "Mn Castell" amb castellonencs que residixen fora de la ciutat "per a tendir ponts que resulten tils per a fomentar la convivncia, la participaci, el benestar i les oportunitats"


L’Alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, ha anunciat hui la posada en marxa del projecte ‘Món Castelló’ amb castellonencs que residixen fora de la ciutat "per a tendir ponts que resulten útils per a fomentar la convivència, la participació, el benestar i les oportunitats a Castelló". Així ho ha destacat el primer edil, qui ha destacat que ‘Món Castelló’ "naix amb l’objectiu de conéixer i reconéixer els castellonencs que residixen fora del nostre país. L’objectiu d’este projecte és el de promoure el castellonerismo més enllà de les nostres fronteres i connectar als interessats entre ells, així com amb els ciutadans que residixen a Castelló i des del consistori estem molt satisfets amb esta iniciativa". Una presentació a què també han assistit la regidora de Joventut, Beatriz Jiménez; i el regidor de Relacions amb la UE, Vicent Sales. 

Bataller, així, ha agraït l’interés de totes les persones que participen en este projecte, així com el dels que han contribuït a difondre el projecte i ja són més de 20 les persones que volen formar part de ‘Món Castelló’. Són persones –‘ambaixadors’- que residixen en països com Bèlgica, Estats Units, Holanda, Anglaterra, Emirats Àrabs, Algèria, Colòmbia, Brasil, Mongòlia, França, Nova Zelanda o Àustria. 

Així mateix, es tracta ‘d’ambaixadors’ que desenrotllen la seua activitat, professió o la seua formació en àmbits molt diversos, com la innovació, la tecnologia, la investigació, l’energia, el canvi climàtic, l’hostaleria, l’enginyeria química, els idiomes, la medicina, els recursos humans, el periodisme, la comunicació, l’arquitectura o el turisme, tant en els sectors tant públic com privat i empresarial. 

Actualment, des de l’Ajuntament "estem contactant amb moltes més persones de què tenim coneixement que residixen en altres països, i oferint la possibilitat de participar en ‘Món Castelló". Este projecte, que ja es desenrotlla en altres ciutats espanyoles, té un marcat caràcter social i cultural "i volem que les persones que viuen i treballen fora de la nostra ciutat assenten com batega Castelló i siguen conscients que la seua labor diària és imprescindible per a deixar molt alta la bandera de la nostra ciutat. Volem que aporten un granit d’arena més a la labor internacional que estem desenrotllant des de l’ajuntament, que passa majoritàriament per la participació en projectes europeus, les relacions institucionals amb altres ciutats i institucions, el lobby en defensa de les nostres infraestructures i finançament i una presència cada vegada major en els processos de presa de decisions en les qüestions que ens afecten", ha explicat Bataller. 

El projecte consistirà a reconéixer la labor de totes estes persones a través d’una plataforma online en la que podran intercanviar informació entre ells i amb ciutadans de Castelló a través de l’Ajuntament. "Així mateix, reforçarem la comunicació institucional amb ells", ha continuat l’Alcalde, qui ha destacat que pròximament "posarem a disposició de tots ells la dita plataforma, i ja els avanç que tots aquells interessats poden dirigir-se a juventud@castello.es". 

"Continuarem treballant, des de la regidoria de Joventut, a continuar expandint una xarxa que no està tancada a res i que naix amb la voluntat d’acostar Castelló a tots els castellonencs que viuen fora, al mateix temps que conéixer de primera mà altres cultures, països, ciutats, professions i, sobretot, experiències",
ha finalitzat Alfonso Bataller.

>> Tall de veu de la notcia.

Projecte Mn Castell


Segueix-nos: