Està en: INICI > Igualtat > Notícies

Carta de la regidora d'Igualtat, Ali Brancal, amb motiu de la celebraci del Dia Internacional per a l'Eliminaci de la Violncia contra les Dones


Sabem que la violència de gènere és la que s'exerceix contra les dones. Sabem que és universal i que es dóna en totes les cultures, ètnies, classes socials; l'origen de la violència de gènere radica en la desigualtat en la qual els homes i dones som educats i en les formes en les que la nostra cultura aprova i consenteix quotidianament les violències masclistes. 

Des de l'Ajuntament de Castelló treballem cada dia, de cada any, per contribuir a desfer aqueix mandat sociocultural que condueix a les dones a un lloc de subordinació respecte dels homes, i que es tradueix en una submissió i inferioritat injusta i molt nociva per a tota la societat i especialment per a les dones que la pateixen. 

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d'Igualtat de dones i homes proposa a tota la ciutadania de Castelló, constituir-se en referent de ciutat compromesa amb l'eliminació de la violència de gènere a través de projectes innovadors i campanyes de sensibilització permanent, dirigides a aconseguir la implicació de diferents sectors de la societat, per edats, àmbits d'activitat, o col•lectius, de manera que, desemboquen, amb la suma de tots ells, en un COMPROMÍS CIUTADÀ amb l'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. 

Per a fer realitat aquest objectiu necessitem la contribució de tots i totes, perquè tots i totes som corresponsables. 

En aquest camí que ens hem traçat, l'Ajuntament de Castelló involucrarà a totes les regidories o àrees de govern així com als respectius departaments municipals per a treballar per l'eliminació de les violències masclistes. 

Per tot açò, instem a tota la societat de Castelló a rebutjar la violència de gènere, i amb açò a reconèixer com es manifesta en el nostre entorn més pròxim, com es transmet i com s'accepta sense qüestionar-la. 

Hui,  25 de novembre de 2015, es commemora el "Día Internacional per a l'eliminació de la violència de gènere". En aquest context l'Ajuntament de Castelló i la Regidoria d'Igualtat d'Oportunitats de dones i homes convoquen a un acte de repulsa de la violència de gènere, en memòria i reparació de les dones assassinades per violència de gènere en aquest últim any. 

L'acte tindrà lloc a les 12 hores en la plaça Major de la ciutat, i consisteix en la lectura de textos al•lusius a l'horror que genera la "Ona expansiva" de la violència de gènere, en termes de sofriment i pèrdues per a fills/as, pares, mares, germans/as, amics/as, companys/as i per a la societat en el seu conjunt que queda ferida d'impotència i de mort amb cada assassinat. 

Us animem a participar en aquest acte i mostrar un crit unànime de "NO A la VIOLÈNCIA DE GÈNERE". 

Una cordial salutació.

La regidora d'Igualtat d'Oportunitats de dones i homes.

Ali Brancal MasSegueix-nos: