"Castell Educa' comptar amb un espai per a compartir experincies educatives renovadores


Les jornades també abordaran debats sobre el temps lliure o els materials didàctics que s'utilitzen en l'educació dels xiquets.

Els pròxims 30 i 31 de març i 1 d'abril Castelló celebrarà les jornades de reflexió pedagògica ‘Castelló Educa’, que tindran lloc en diversos espais de la ciutat però comptaran amb l'Auditori i Palau de Congressos com a centre neuràlgic.

Les jornades estan dirigides al públic en general, ja que es troben immerses en el marc i la filosofia de ‘Castelló Ciutat Educadora’, on tots els agents socials d'una ciutat són educats i educadors al llarg de la seua vida. No obstant açò, és importantíssima la implicació, participació i col·laboració de tota la comunitat educativa i, per açò, les jornades comptaran amb dos espais específics per a ells: la fira d'experiències i els espais de reflexió.

La fira d'experiències tindrà lloc el dissabte 1 d'abril d'11.30 a 16.00 hores en l'Auditori i Palau de Congressos i pretén ser un espai per a mostrar experiències de renovació pedagògica on mestres, professorat i entitats vinculades al món de l'educació i sense ànim de lucre compartiran amb els visitants les propostes, vivències i activitats que desenvolupen en el seu entorn, sempre sota el denominador comú de l'esperit renovador de les mateixes.

Per a participar en aquesta fira d'experiències, els interessats han de sol·licitar-ho a través de la web municipal www.castello.es (Inscripciones). Al costat de la inscripció hauran d'aportar un breu resum del que volen exposar i indicar les necessitats tècniques per a realitzar l'exposició. A més, hauran d'enviar un breu vídeo explicatiu d'uns tres minuts de durada al mail castelloeduca@castello.es. La data màxima d'inscripció per a exposar en la fira és dimecres que ve 15 de març. A més, la comissió organitzadora triarà a aquelles experiències que resulten més interessants per a ser exposades en l'espai de ‘Comunicacions’ que es realitzarà el mateix 1 d'abril entre les 16.00 i les 17.00 hores a tot el públic assistent a les jornades.

Espais de reflexió.

Per la seua banda, els espais de reflexió abordaran des del punt de vista del debat pedagògic temàtiques tan interessants com la ‘Organització pedagògica i democratització dels centres educatius’, que estarà coordinat per Joan Traver; ‘El material didàctic als centres educatius’, coordinat per Jordi Adell; ‘Deure i lleure: el temps dels infants’, coordinat per Sílvia Centelles; ‘Xarxes de formació i renovaciò pedagògica’, coordinat per Hermini Segarra; i ‘Aprenentatge al llarg de tota la vida’, coordinat per Pilar Escuder.

Aquests espais o grups de reflexió tindran lloc també el dissabte 1 d'abril en l'Auditori entre les 10.00 i les 11.30 hores.

Finalment, cal recordar que per a participar en les jornades ‘Castelló Educa’ tots, tant comunitat educativa com a públic general, han d'inscriure's en la pàgina web de l'Ajuntament de Castelló: www.castello.es/castelloeduca.


Segueix-nos: