L'alcaldessa presenta un conte sobre Castell en el Dia Internacional dels Drets de la Infncia


L'obra repassa els punts més emblemàtics de la ciutat d'una forma original i divertida que desperta la imaginació dels menuts.

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha presentat avui un conte Castelló que repassa els punts més emblemàtics de la ciutat i posa en valor l'hospitalitat de la nostra terra. L'acte ha tingut lloc en l'edifici Menador, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional dels Drets de la Infància, davant la presència d'alumnes de CEIP Jaume I, el regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, i l'autora de l'obra Laura Pantaleón.

Marco ha ressaltat que "aquest conte, que es titula Magnífica Castelló, és una forma original i entretinguda d'acostar la nostra història als més xicotets des de la imaginació, perquè coneguen la llegenda i els llocs més singulars a través de la mirada d'una xiqueta".

L'Ajuntament ha editat un total de 4.000 exemplars, 2.000 en castellà i 2.000 en valencià, que a partir d'ara s'oferiran com a obsequi per als xiquets i xiquetes que visiten la casa consistorial.

Després de la presentació del conte, l'acte ha continuat amb la lectura de la Declaració dels Drets del Xiquet, realitzada pels alumnes del CEIP Jaume I. Així, els alumnes del citat centre educatiu han llegit el manifest en castellà, valencià, basc, romanès, àrab, mandarín i anglès per a representar totes les cultures amb les quals conviuen els alumnes en l'escola.

L'alcaldessa ha reivindicat la importància de tenir en compte als més xicotets en les decisions municipals, ja que "és la millor manera d'aconseguir una ciutat amable per a tots". A més, ha recordat els nous projectes que des del consistori es duen a terme en aquest àmbit, com la constitució del Consell Municipal dels Xiquets, el pròxim 7 de desembre, que suposa el pas previ al reconeixement de Castelló com a Ciutat Amiga de la Infància.

Altres activitats organitzades per la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Joventut per a commemorar el Dia dels Drets de la Infància, i que se celebraran a Castelló al llarg de la setmana, són teatre infantil ‘Contes del tio Nelo’, en el Centre Cultural La Marina per als alumnes dels col·legis del Grau; exposició de treballs del CEIP Guitarrista Tárrega en el centre de salut Barraquet-Castelló; gimcana del CEIP Carles Selma en el grup Sant Llorenç; pintura i actuació de màgia en el CEIP Sant Agustín; i jocs intergeneracionals organitzats per les associacions de Barris al Sud en el grup Perpetu Socors.


Segueix-nos: