L'alcaldessa anuncia un Pla Integral de la Infncia per a donar protagonisme als xiquets i xiquetes de Castell
Marco ha presidit l'assemblea constituent d'un òrgan municipal on estan representats els menors de la ciutat i on aquests han demanat unes olimpíades interescolares i l'ampliació del carril bici.

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha anunciat hui en l'assemblea constituent del Consell de la Infància i l'Adolescència de Castelló que aquest nou òrgan "tindrà un reglament de funcionament i que l'Ajuntament, des de l'àrea de Benestar Social, Dependència i Joventut, realitzarà el Primer Pla Integral de la Infància i l'Adolescència" de la ciutat.

En un acte que ha tingut lloc en el Saló de Plens, i en el qual també han estat els regidors de Benestar Social, José Luis López, i Educació, Enric Porcar, Marco ha ressaltat que l'objectiu del Consell de la Infància i l'Adolescència de Castelló és "afavorir i crear mecanismes de participació ciutadana buscant avançar en la cohesió social i en la millora de la qualitat de vida dels seus habitants".

L'alcaldessa ha traslladat paraules de satisfacció, compromís i il·lusió als vint xiquets i xiquetes que formen part del citat òrgan. "Satisfacció pel vostre compromís amb la ciutat de Castelló en participar avui en la constitució d'aquest Consell de la Infància i l'Adolescència; compromís perquè comprometre's amb uns drets com els quals heu adoptat amb aquesta participació implica també obligacions perquè totes i tots desenvolupeu els vostres potencials des de les edats més primerenques; i il·lusió perquè aneu a ser partícips del present i futur de Castelló, perquè amb les vostres aportacions, crítiques, opinions i solucions ens ajudareu a dissenyar i transformar la ciutat amb sentiments i humanitat. Amb valors d´orgull castelloner", ha manifestat.

Per la seua banda, els menors han realitzat les seues primeres propostes al Govern municipal, unes peticions que versen sobre la consolidació de l'òrgan que hui comença a caminar, increment de les activitats d'oci en els col·legis i la utilització d'un llenguatge més amigable, ampliació del carril bici i millor senyalització del mateix, creació d'unes olimpíades entre centres escolars per a fomentar la interrelació i el coneixement, i que s'implique més a les famílies en les activitats d'orientació escolar.

Cal recordar que els xiquets i xiquetes que formen part del Consell de la Infància i l'Adolescència han sigut triats pels centres escolars després de decidir prèviament per sorteig els centres educatius que anaven a formar part del mateix, un procés que es repetirà cada any.

D'aquesta manera, els menors membres pertanyen, en el districte Nord, als centres Lledó, Penyeta Roja i Mater Dei; en el districte Aquest, Bernat Artola, Sant Cristóbal i Sagrat Cor; en el districte Oest, Soler i Godes, Matilde Salvador i Bovalar; en el districte Sud, Juan Ripollés, Matilde Salvador i Politècnic; en el districte Centre, Cervantes i Francisco Ribalta; i en el Grau, La Marina i Miquel Peris.

Finalment, ressaltar que la constitució oficial del citat consell forma part del treball que està duent a terme l'Ajuntament de la capital de la Plana per al reconeixement de Castelló com a Ciutat Amiga de la Infància, una denominació que promou Unicef.


Segueix-nos: