L'Ajuntament ofereix 1.600 places per a les escoles d'estiu municipals de juliol i agost


El regidor de Benestar Social destaca que més de mil inclouen el servei de menjador exempt de pagament per a famílies desfavorides.

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social i Dependència que dirigeix José Luis López, ofereix 1.600 places per a les escoles d'estiu municipals a través dels tres programes de la campanya educativa estival. Aquests són Temps d’Esplai, Vine al Pinar i Oci i Educació, i a més manté el servei de menjador infantil en 1.080 places, que va ampliar la passada temporada.

D'aquesta manera, López ha explicat que Temps d’Esplai oferta totes les seues places, un total d'1.080, amb servei de menjador de manera que les famílies que necessiten la prestació poden acollir-se a ella. Aquest programa es desenvoluparà en set col·legis de la ciutat, en alguns casos en dues quinzenes del mes de juliol i en uns altres, tant al juliol com a l'agost, i inclourà dues modalitats: una en horari d'11.30 a 14.30 hores i una altra de 9.00 a 14.00 hores.

Cal destacar que Temps d’Esplai està dirigit a xiquets i xiquetes d'edats compreses entre 3 i 12 anys i contempla la realització d'activitats d'oci i animació del temps lliure que promocionen la qualitat de vida i proporcionen l'atenció preventiva que fomenta hàbits i adquisició d'habilitats bàsiques com a alternativa d'oci positiva. Aquest programa també possibilita part de l'acció socioeducativa centrada en els processos individuals i grupals de socialització i, d'un altre costat, facilita la conciliació de la vida personal, familiar i laboral.

Un altre dels programes que formen part de la campanya d'animació de l'estiu és Vine a la Pinar, iniciativa pensada també per a la població infantil entre 3 i 12 anys. En aquest cas, la regidoria que dirigeix López ofereix 280 places dividides en dues quinzenes al juliol i altres 190 per al mes d'agost.

Quant al programa Oci i Educació Especial, està destinat a persones d'edats entre els 3 i els 26 anys amb necessitats educatives especials i inclou la realització d'activitats d'oci i animació de temps lliure que es desenvoluparan en el centre d'educació especial Castell Vell, en dues quinzenes del mes de juliol amb un total de 42 places.

El termini d'inscripció per als tres projectes acaba de donar començament i la formalització de la inscripció ha de ser realitzada en el Registre General de l'Ajuntament o en les tinences d'Alcaldia, mentre que serà una comissió tècnica l'encarregada de la concessió de places.

El preu públic per quinzena per a la partició serà de 30,5 euros al que caldrà sumar 30,05 per al servei d'alimentació. No obstant açò, la Regidoria de Benestar Social preveu l'exempció d'aquesta taxa per a aquells menors les famílies dels quals acrediten trobar-se en situació de precarietat material severa.


Segueix-nos: