Castell estrena el Geoportal amb la segona fase per a apadrinar 534 arbres ms en tota la ciutat


El vicealcalde destaca el potencial d'aquesta eina web per a millorar el diagnòstic de la ciutat a través d'informació creuada.

El vicealcalde de Castelló i responsable de Modernització de l'Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha presentat hui el Geoportal, una nova eina web que utilitza les últimes tecnologies de publicació i visualització d'informació geogràfica en un entorn digital i que substitueix a l'anterior mapa ciutat. Aquest Geoportal s'estrena amb la segona fase de la campanya Apadrina el teu arbre amb la qual els usuaris podran apadrinar un arbre accedint a un mapa que visualitza "d’una manera intuïtiva i senzilla tots els exemplars disponibles i permet realitzar l’apadrinament de forma directa", segons ha explicat la regidora de Sostenibilitat, Sara Usó.

El Geoportal és un conjunt de dades, informació i serveis geoespacials que l'Ajuntament posa a la disposició dels ciutadans, amb l'objecte d'informar, col•laborar i fomentar la participació i la transparència. El vicealcalde ha explicat que una de les potencialitats del Geoportal "radica en la possibilitat de creuar dades a través de diferents capes d'informació que ens permeten fer un diagnòstic de situació. Per exemple, podem tenir una capa amb informació dels usuaris de Serveis Socials, una altra amb absentisme escolar i una altra amb índexs de pobresa energètica. Aquesta informació creuada és la que ens permet fer un diagnòstic de situació i poder implementar les accions oportunes".

Una de les possibilitats que ofereix el Geoportal és la d'apadrinar arbres, la campanya impulsada amb èxit la passada tardor per la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental. "En punxar sobre l'arbre escollit, s'obrirà el formulari d’apadrinament i s'enviarà un correu després d'emplenar les dades i ja s'haurà apadrinat l'arbre", ha explicat Usó. En total, en aquesta segona fase es van a poder apadrinar 534 arbres de fulla caduca, d'espècies com a plataner d'ombra, morera, lledoner (celtis), prunera ornamental, acàcia del Japó, melia, arce, oms, pollancres, etcètera.

Amb la campanya Apadrina el teu arbre, l'Àrea de Sostenibilitat Ambiental pretén conscienciar als ciutadans i ciutadanes sobre la importància de protegir els arbres en la ciutat i augmentar l'èxit en el creixement i adaptació dels arbres després de les replantacions. "Com ja vam dir a la tardor, volem estrènyer els vincles entre la ciutadania i el patrimoni arbori de la ciutat", ha afegit.

Una vegada finalitzada la campanya es lliurarà un diploma acreditatiu a totes les persones que apadrinen un exemplar. Igual que en la fase de tardor, des de Sostenibilitat animen a particulars, famílies, col•legis, clubs, associacions, fundacions, etcètera, a participar en aquesta iniciativa.

Tant el vicealcalde com la regidora de Sostenibilitat Ambiental han agraït el treball dels tècnics de Medi ambient, del Negociat d'Informació Geogràfica i d'Informàtica per l'excel•lent labor realitzada i "per ajudar-nos a facilitar el apadrinament d'arbres en aquesta segona fase amb una aplicació intuïtiva i senzilla d'utilitzar". 
Segueix-nos: