Està en: INICI > Joventut > Notícies

El Pla de Recuperaci del Talent facilita el retorn a Castell de cinc joves d'entre 24 i 34 anys
L’Ajuntament de Castelló subvenciona el retorn de cinc professionals amb l’aprovació d’ajudes per 99.000 euros

L'Ajuntament de Castelló facilita el retorn de cinc joves professionals vinculats a la ciutat i la posada en marxa d'un projecte empresarial amb l'aprovació de les subvencions a atorgar en la segona edició del Pla de Recuperació del Talent, el vistiplau del qual ha passat aquest dilluns per la Comissió d'Estudi Permanent de les Persones i el Desenvolupament Econòmic Sostenible.

El Pla de Recuperació del Talent té com a objectiu facilitar la posada en marxa de nous projectes empresarials promoguts per persones vinculades a Castelló que estiguen residint a l'estranger o fora de la Comunitat Valenciana, que desitgen retornar i que aporten valor afegit al teixit empresarial local. També es facilita la contractació per compte d'altres persones vinculades a Castelló per un mínim de 24 mesos a jornada laboral completa per part d'empreses tractores de la ciutat o dels nous projectes emprenedors citats anteriorment, els centres de treball dels quals estiguen radicats a la ciutat de Castelló, així com les despeses associades al retorn (despeses de mudança i desplaçament). Els beneficiaris d'aquestes contractacions també han de ser professionals que estiguen residint fora d'Espanya o de la Comunitat Valenciana.

En aquesta segona edició, s'han concedit ajudes que sumen 99.000 euros destinades a quatre entitats per a la contractació de persones vinculades a Castelló (titulats oficials de Castelló, nascuts a la ciutat, empadronats durant cinc anys o amb parentesc familiar de primer grau) així com a una altra jove professional que, residint a Londres, va a tornar i desenvolupar un projecte empresarial.

En concret, amb el Pla de Recuperació del Talent retornaran a la capital de la Plana un psicòleg de 24 anys que estava treballant a Brussel·les, una enginyera industrial de 34 anys que estava a Alemanya, una infermera de 27 anys que estava a Anglaterra i un informàtic de 32 anys que estava treballant a Barcelona. A més, també s'ha aprovat la subvenció per a una jove diplomada en Ciències Empresarials de 34 anys, resident a Londres, i que desenvoluparà un projecte empresarial innovador dins del sector tèxtil a la ciutat de Castelló.

Les empreses o entitats que han obtingut la subvenció es dediquen a àmbits com el de l'atenció social i assessorament jurídic a col·lectius en risc d'exclusió, atenció sanitària a col·lectius en situació de vulnerabilitat, al sector d'innovació tecnològica i al sector petrolífer.

El Pla de Recuperació del Talent és una iniciativa que s'emmarca dins del Pla Estratègic d'Ocupació de Castelló i que va encaminat a facilitar el retorn de professionals que es van veure obligats a marxar-se i volen tornar a la capital de la Plana.


Segueix-nos: