L'Ajuntament entrega tres cotxes a l'IES Politcnic per als cicles de mecnica i automoci


La regidoria d’Educació ha subscrit un conveni amb una empresa de desballestament de vehicles per proporcionar deu turismes l’any.

L’Ajuntament de Castelló ha entregat tres vehicles a l’IES Politècnic amb l’objectiu de que els alumnes dels cicles formatius puguen dur a terme les pràctiques corresponents als seus estudis i millorar l’aprenentatge de les disciplines relacionades amb l’automoció i la mecànica. L’entrega forma part de l’acord subscrit entre la regidoria d’Educació i l’empresa Desguace Hervisa, que estableix el lliurament de 10 cotxes l’any al centre d’ensenyament. D’ací a finals d’any s’aniran entregant els set turismes que queden d’acord amb les necessitats de l’IES Politècnic.

L’alumnat que es beneficiarà d’aquesta mesura és el dels cicles formatius de grau mitjà de Carrosseria i Electromecànica de vehicles i el del cicle de grau superior d’Automoció. També podran fer-ne ús d’aquest turisme aquells i aquelles alumnes que cursen la formació professional bàsica. Els tres vehicles que s’han inclòs al material de l’institut es destinaran als ensenyaments pràctics del currículum dels cicles formatius.

El regidor d’Educació, Enric Porcar, ha assegurat que "el conveni subscrit amb l’empresa de desballestament de cotxes pretén millorar la qualitat de l’aprenentatge rebut i les habilitats dels alumnes". Segons l’edil, "l’objectiu final d’aquesta iniciativa és consolidar un marc de qualitat i de constant evolució dins els ensenyaments de l’educació pública que, no hem d’oblidar, inclou també la formació professional en múltiples sectors". En aquest sentit, la regidoria ha manifestat el suport als cicles formatius en tant que fomenten un aprenentatge reglat en disciplines molt demandades pel mercat laboral.

Porcar ha destacat, al respecte, que "els ensenyaments professionals de l’IES Politècnic, no només els de la branca de transport i manteniment de vehicles, tenen com a objectiu desenvolupar estratègies de millora contínua per aconseguir un aprenentatge significatiu i diferenciat dels futurs treballadors i treballadores, pilars fonamentals de l’actual societat".

Al lliurament hi ha estat present l’alumnat dels cicles formatius, que ha mostrat satisfacció per les possibilitats de millora que implica la incorporació dels turismes a la formació del centre. Porcar ha manifestat "el suport de la regidoria d’Educació a qualsevol aspecte de millora que es puga aportar a tots els centres d’ensenyament de la ciutat, ja que qualsevol proposta que es treballe i s’implemente en benefici de l’alumnat suma al projecte de Ciutat Educadora que volem per a Castelló".


Segueix-nos: