Serveis d'Intervenció Bàsics

Realitzem labors de salvament i rescat amb auxili de persones, animals i béns davant sinistres de qualsevol índole. Extinció d'incendis en edificis, instal·lacions industrials o comercials, etc.

Serveis de salvament

Són serveis que prestem amb caràcter urgent. Podem definir l'acció de salvament com les operacions destinades a socórrer, rescatar i protegir a persones, animals i béns en general que han patit qualsevol tipus de sinistre.

Servei d'extinció d'incendis

Són serveis que prestem amb urgència davant situacions de materialització de riscos derivats de focs, que s'han convertit en incendis provocant danys sense control amb resultats de pèrdues de béns i en alguns casos, de vides.

Serveis humanitaris

Els derivats de petites incidències domèstiques, obertures de portes per oblit de claus o trencament de panys, el rescat d'alguna mascota i la recollida d'alguna pertinença en una zona inaccessible.

Serveis varis

Són serveis que no estan enquadrats inicialment com urgents. l'objectiu és rehabilitar les condicions de vida quotidiana com més prompte millor.

Asesorament al Ciutadà

La Companyia de Bombers, a través de la seva Oficina de Prevenció (964 221 704) atendrà gustosament les peticions d'assessorament que li sol·licitin veïns, comunitats, organismes, empreses... situades en el Municipi de Castelló, respecte de la prevenció i protecció contraincendis així com sobre altres matèries de la seva competència relacionades amb la seguretat enfront de sinistres per incendi, accidents, causes naturals etc... així com sobre Planes d'Emergència i autoprotecció, mesures preventives i correctoras...

Per a això contacti amb la Prefectura del Parc:

 • Cridant al telèfon 964 221 704
 • per email a bomberos@castello.es indicant en el "assumpte" al destinatari, en aquests casos al Cap de Parc.

En cas d'incendi

 • El gas, l'electricitat, els xiquets i fumar, són les principals causes de el incendi en el llar. Utilitze'ls amb prudència i eduque'ls.
 • Tinga a casa un extintor de pols polivalent de cinc o més quilos. Descarregue'l i torne a carregar-lo una vegada a l'any.
 • Una mànega de reg que es puga connectar a una aixeta de la seua casa pot ser-li molt útil.
 • Si olora a cremat i no troba foc en el seu habitatge avise als veïns de plantes inferiors. Esbrinen que l'olor no procedeix del seu edifici, un bon olfacte pot evitar un desastre.
 • Telefone als bombers i que algun veí els espere en el portal i es presente a ells.
 • Si es declara un incendi en la seua casa i no pot apagar-lo immediatament, tanque portes i finestres del lloc i done la alarma demanant ajuda als veïns.
 • Els seus veïns li ajudaran a tancar el subministrament de gas i electricitat, i a donar la alarma a tota la comunitat.

Foc en l'edifici

 • Si per incendi abandona el seu habitatge i troba fum en l'escala, entre en el seu habitatge i tancament la porta, telefone als bombers immediatament.
 • No utilitze els ascensors; l'incendi els inutilitza i ho atraparia a vè. en ell.
 • Una vegada en l'exterior de l'edifici o habitatge incendiat, no regresse a ell a la recerca d'alguna cosa. Prema els timbres de totes els habitatges; és possible que algú dormit no s'haja assabentat del perill.
 • Si quan òbriga una porta es veu embolicat fum espès i calent tancament de nou la porta, tanque totes les finestres, tanque totes les portes interiors, procure treure el cap a la finestra o balconada que del carrer perquè ho vegen des d'ella. Pose una tovallola o draps banyats que impedisca el pas de fum per sota de la porta.
 • Si la casa s'omple de fum tape's amb una flassada banyada i protegint-se boca i nas amb una tovallola banyada, tendisca's en el sòl al costat d'una balconada o finestra que del carrer i si és possible procure que li vegen des d'allí.
 • Encara que pense que s'asfixia, tus o vomite per causa del fum, no intente saltar al carrer; a una persona asfixiada la hi pot recuperar mentre que la caiguda serà mortal.
 • Encara que el seu habitatge es trobe per sobre de l'abast de l'escala de bombers seguisca les instruccions anteriors i romanga en la seua casa. Els bombers tractaran d'apagar el foc i arribar fins a Vostè.
 • És important que la seua comunitat de veïns sol·licite assessorament als seus bombers sobre com millorar les condicions d'evacuació del seu edifici o habitatge.

Pense avui com escapar, perquè demà puga fer-lo

Cinemes, Teatres, Sales de Festa i Grans Magatzems disposen d'eixides d'incendi. Quan visite aquests locals on poden existir aglomeracions de gent, informe's en tot moment d'on es troben les eixides per a poder dirigir-se a elles ràpidament i sense equivocar-se.

Telèfons d'emergencia

 • Número de telèfon per a avisos d'incendi o auxili: 964 221 080.
 • Centre d'emergències: 112.
 • Número de telèfon per a altres assumptes: 964 221 704.

Serveis preventius

Prevenció de riscos davant els esdeveniments socials que es porten a terme a Castelló. Realitzem visites de verificació i assessorament per a avaluar situacions.