Centre d'Innovació, Emprenedoria i Sostenibilitat (CIES)

El Centre d'Innovació, Emprenedoria i Sostenibilitat és un planterr d'empreses de titularitat municipal, que té com a missió donar suport a l'emprenedoria en els sectors relacionats amb la sostenibilitat i la innovació social.

El CIES està situat a la Ciutat del Transport, carrer Lituània, 10, compta amb aparcament privat i té fàcil accés. El seu telèfon de contacte és 964 371 445.

Per a més informació sobre com sol·licitar un despatx o nau a l'edifici CIES, punxa ací.

​​​​​​​

La tipologia d'empreses i microempreses allotjades van des de sectors com la biotecnologia, la consultoria d'empreses holística, el homestaging, la domòtica, el blockchain, el IoT, el branding sostenible, etc. Ací teniu un breu exemple d'algunes de les empreses que actualment es troben allotjades a l'edifici CIES:

 

GAP Interiorismo

 


 

Som un estudi especialitzat en disseny d'interiors, estilisme i fotografia, format per Gabriele Appierto, arquitecta i dissenyadora d'interiors, i Ana Belén Gimenez Ferrero, fotògrafa i estilista d'interiors. El nostre objectiu és dissenyar i promocionar espais inspiradors que generen benestar i que lluïsquen per la seua funcionalitat. La cura pels detalls, un atent servei al client i un enfocament personalitzat són els pilars que defineixen el nostre treball.

 

Encapsulae

​​​​​​​


 

Aquesta empresa va ser fundada en 2018 a partir de dos patents del CSIC.

La seua activitat principal és desenvolupar, fabricar i comercialitzar additius tecnològics per a envasos plàstics actius. L'empresa posseeix additius per a dotar l'envàs de propietats antimicrobianes orientades tant a seguretat alimentària com a augmentar la vida útil dels aliments. Encapsulae també treballa en acceleradors de biodegradació per a biopolímers que permeten processos de compostatge més ràpids. Enguany s'ha desenvolupat una nova línia d'additius orientats a pintures que aconsegueixen disminuir la quantitat de diòxid de titani en la formulació d'aquestes, milloren la seua opacitat i els proporcionen capacitats tèrmiques (ajuden a disminuir la temperatura dels edificis en els quals s'aplica la pintura).

 

Equip Electronics


 

Equip Electronics és un assemblador de microelectrònica connectada especialitzada en el disseny de targetes de circuits integrats, el desenvolupament de microprogramari i la intel·ligència artificial, per a aplicacions en indústria i R+D+I, localitzat a Castelló. El seu objectiu és oferir serveis per a la indústria aportant eines d'avantguarda dins de les tecnologies de la informació i maquinari, amb la finalitat de proporcionar el màxim servei i qualitat professional.

 

Rock Solid Coop .V.

​​​​​​​


 

Rock Solid Coop. V. és una cooperativa centrada a donar suport tècnic i artístic a empreses de videojocs des de 2019. A més, té com a objectiu crear jocs de segell propi a mitjà termini. A causa de l'experiència acumulada en els últims anys treballant per a empreses de videojocs estrangeres, els fundadors tenen una àmplia experiència desenvolupant projectes relacionats amb els jocs i la tecnologia de motors de jocs. Cal destacar que l'empresa ha estat incorporant treballadors des de la seua creació en 2019, fent d'això una mostra de compromís, d'ajuda de foment d'ocupació i de creixement.

També col·laborem amb les entitats locals per a ajudar a la vertebració d'aquest sector. D'una banda, col·laborem amb la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat Florida de València per a acollir estades en pràctiques d'estudiants. D'altra banda, també participem en activitats de formació dual amb l'institut IES El Caminàs de Castelló de la Plana, sent una de les primeres empreses de la zona a signar un conveni per a la formació professional dual.

​​​​​​​                            ASNIE-Asociación Nacional de Inteligencia Emocional​​​​​

​​​​​​

​Incrementar els beneficis de les empreses a través de la millora del benestar de les persones de l'organització. L'objectiu és facilitar la implantació d'un sistema certificable que assegure que s'han incorporat en l'organització mesures per a cuidar el benestar mental i emocional dels seus empleats. La certificació, assegura, que hi ha mesures implantades (eines, procediments, accions, etc,) en tota l'organització, que hi ha uns indicadors que informen de l'efectivitat de les mateixes i que hi ha un compromís per part de l'organització de millora contínua en la incorporació d'eines i coneixements sobre la millora del benestar de les persones de l'organització.

                                                Energía Solar La Martina​​​​​​

Energia Solar la Martina és una empresa d'enginyeria i instal·ladora dedicada a les energies renovables, amb l'objectiu de garantir un estalvi en la factura de llum del client, i amb això garantir una millora en el canvi climàtic. En La Martina cada client és diferent, ja que cada llar té unes necessitats, i per això es busca l'opció d'autoconsum més adequada per a cada familia. Som una empresa que acompanya en tot moment al client i aconsellem amb la major honestedat. No sols durant el procés de la instal·lació, sinó durant tots els anys útils de les plaques solars. Per este motiu, no busquem objectius a curt termini, sinó a llarg termini. A part de l'estudi i assessorament de la instal·lació, ens encarreguem de totes les gestions administratives: Permisos d'obra, legalitzacions, totes les ajudes a les quals puga acollir-se el client perquè obtinga una major amortització de la seua inversió inicial i finalment assessorament en contractació de tarifes d'autoconsum. Busquem que el client aconseguisca el seu objectiu d'estalvi en la seua factura de llum, independència i control al canvi en el mercat.

                                                                Nora Plepe

​​​​​​

​​​​​​Amb el seu projecte SOCIETAT CONSCIENT persegueix crear un món sostenible i un benestar social atenent cada persona en la seua necessitat de desenvolupament personal i professional. Fer despertar les ments de les persones perquè el món siga més conscient que porta a la sostenibilitat, cuidat de medi ambient i fins i tot a la millora de l'economia. Projectes com este són fonamentals per a impulsar el canvi que la societat busca. I algú, en este cas jo i el meu futur equip, donem el missatge a través de tallers, cursos, formacions de la consciència, educació emocional, gestió d'estrés, gestió d'emocions, mindfulness, etc.

Coworking

CIES

CIES

CIES

CIES

A fi de facilitar la posada en marxa de nous projectes empresarials i reduir els costos que comporta l'inici d'una empresa, l'Ajuntament de Castelló de la Plana posa a disposició de les persones emprenedores i empreses de recent creació, naus, despatxos o espais coworking durant un temps determinat.

Els professionals instal·lats en el CIES (Centre d'Innovació, Emprenedoria i Sostenibilitat) podran sol·licitar l'ús de les zones compartides, com ara sales de reunions, sales de formació...

Per a més informació:

- Bases reguladores de l'accés i funcionament del CIES