Consorci Pacte Local per l'Ocupació de Castelló

Concepte

El Consorci Pacte Local per l'Ocupació de Castelló de la Plana és una iniciativa dels agents econòmics, socials i polítics més representatius de la ciutat, dirigida al disseny, promoció, gestió i avaluació d'accions, la finalitat de les quals és la creació d'ocupació, la inserció sociolaboral i el desenvolupament econòmic, empresarial i social al municipi de Castelló.

Participants

El Consorci està format per l'Ajuntament de Castelló, la Confederació Sindical de Comissions Obreres del País Valencià (CCOO), la Unió General de Treballadors (UGT) i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana a Castelló (CEV).

Regulació

Objectius

 • Afavorir la creació d'ocupació de qualitat.

 • Conéixer la realitat socioeconòmica de la ciutat de manera ràpida i eficaç.

 • Coordinar les accions de formació i ocupació realitzades a Castelló de la Plana.

 • Incrementar els nivells de formació i qualificació professional adaptant-los a les necessitats actuals.

 • Afavorir els processos d'inserció laboral de col·lectius en situació o risc d'exclusió.

 • Difondre una cultura de responsabilitat social.

Delegació d'atribucions en el vicepresident del Consorci del Pacte Local per l'Ocupació de Castelló de la Plana

Composició

Presidenta nata

 • Sra. Begoña Carrasco García, alcaldessa presidenta

President delegat

 • Sr. Juan Carlos Redondo Gamero, regidor de l'Àrea de Govern d'Impuls Econòmic

Membres

Sr. Francisco Cabañero Catalán, regidor designat pel grup Popular

Sr. Luciano Ferrer Pons, regidor designat pel grup Vox Castelló de la Plana

Sra. Patricia Puerta Barberá, regidora designada pel grup Socialista

Sr. Pau Sancho Puerto, regidor designat pel grup Compromís per Castelló

Sr. Albert Fernández Barberá, en representació de CCOO

Sr. Francisco Sacacia Bernat, en representació d'UGT

Sr. Luis Miguel Martí Bordera, en representació de la CEV

Sr. Salvador Serrano Tello, en representació de la CEV

​​​​​​​

Interventor

 • Sr. José Manuel Medall Esteve, interventor general municipal

Gerenta

 • Sra. Remedios Pavón Roiz, Agència de Desenvolupament Local

Secretària

 • Sra. Concepción Juan Gaspar, secretària general del Ple​​​​​​​.

Galeria d'imatges

[Podeu veure la foto original clicant sobre cada miniatura]​​​​​​​


 


​​​​​​​


​​​​​​

​​​​​​​
 

Notícies

Trobada de Pactes Territorials per l'Ocupació i el Desenvolupament Local Participatiu i Sostenible de Castelló


(22/02/2024)

El dilluns 19 de febrer s'ha celebrat a Castelló la primera trobada de Pactes Territorials per l'Ocupació i el Desenvolupament Local Participatiu i Sostenible de 2024. En aquesta trobada s'han reunit el director general d'Ocupació i Formació del Labora (Servei Valencià d'Ocupació i Formació), Elías Amor; el delegat de l'Àrea de Govern, Impuls Econòmic, Ocupació i Capital Humà de l'Ajuntament de Castelló, Juan Carlos Redondo; representants de la Confederació Valenciana d'Empresaris (CEV); la Unió General de Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CC.OO, així com representants dels 12 Pactes de Castelló.

 

El principal objectiu d'aquesta trobada ha sigut fomentar la col·laboració i intercanviar experiències entre els diferents Pactes territorials a fi d'incorporar bones pràctiques i afrontar processos de canvi i reptes concrets.

 

La sessió s'ha distribuït en una primera part en la qual el director general d'Ocupació i Formació, Elías Amor, ha fet una reflexió sobre les dades del mercat laboral de 2023 dels territoris on existeixen Pactes, així com el contrast amb aquells territoris on no s'han constituït aquests acords. A més, ha tingut lloc una segona part en la qual els participants han pogut exposar propostes respecte a les noves convocatòries que regulen els Pactes.

 

Entre les principals conclusions destaca com el desenvolupament autonòmic passa pel desenvolupament local, el diàleg social, la negociació col·lectiva i la col·laboració publicoprivada. La planificació de les polítiques d'ocupació està marcada per la quarta revolució industrial i les tres grans transicions: la digital, l'ecològica i la socioeconòmica. També es va poder comprovar que en els territoris on hi ha constituïts Pactes es redueix més la desocupació que en aquells on no n'hi ha.

​​​​​​​

 

​​​​​​​Jornada de debat sobre Polítiques d'Ocupació en el Territori. Reflexions entorn del Programa Avalem Territori


​​​​​​​(25/10/2023)

El dia 24 d’octubre va tindre lloc en la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València la jornada de debat “Polítiques d’Ocupació en el Territori. Reflexions entorn el Programa Avalem Territori-Labora”. Va ser una trobada de pactes-acords per l’ocupació per a la reflexió entorn del significat i balanç d’Avalem Territori-GVA en els escenaris territorials, així com l’evolució futura dels pactes per a les anualitats següents.

El programa es va desenvolupar en set taules redones en les quals van participar representants de tots els Acords per l’Ocupació.

El Pacte Local per l’Ocupació de Castelló de la Plana, CastellóCREA, es regeix pel II Pla Estratègic d’Ocupació 2022-2025, el qual va integrar les Estratègies per a l’Ocupació des del Territori Valencià (2021), document elaborat en el marc del Pla Avalem Territori. El Pacte de Castelló ofereix un servei de 360º mitjançant el servei d’Orientació Laboral; Formació, Intermediació, Emprenedoria, Projectes d’Ocupació i l’Observatori Socioeconòmic d’Ocupació. En aquesta jornada, CastellóCREA va tractar la importància de fer costat al teixit empresarial com a agent ocupador a la ciutat; i va destacar algunes de les seues actuacions que van en aquesta direcció. CastellóCREA va llançar l’any 2017 una subvenció per a projectes d’Economia Socialmolt sol·licitada i valorada positivament pel seu pagament anticipat. Per altra banda, va destacar la Formació a la carta, una iniciativa que dona resposta a les necessitats de personal no cobertes pel mercat de treball, dissenyant conjuntament amb les associacions empresarials el pla formatiu i de pràctiques i establint un compromís d'inserció laboral.

La jornada permetrà, a posteriori, la redacció d’un document coral que recollirà la situació actual del Programa Avalem i les seues perspectives futures.

​​​​

 

L'Ajuntament de Castelló incorpora la CEV al Pacte Local per l'Ocupació com a representant de la patronal

 


 

El regidor d'Economia, Hisenda, Ocupació i Recursos Humans de l'Ajuntament de Castelló, Juan Carlos Redondo, es va reunir al mes de juliol amb els sindicats UGT i CCOO i amb la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) a l'efecte d'acordar la reforma del Pacte Local per l'Ocupació. Una renovació en la qual s'ha inclòs la incorporació de la CEV a l'organisme, en representació de la patronal.

L'edil ha assenyalat que "des de l'Ajuntament estem molt conscienciats amb la necessitat de dinamitzar l'economia local, donant suport a l'emprenedoria i la innovació".

El Pacte Local per l'Ocupació té com a objectiu millorar les condicions del mercat laboral i augmentar les oportunitats d'ús de la ciutadania, promovent la participació dels agents econòmics i socials i afavorint les accions que contribuïsquen a reduir la desigualtat i la discriminació en l'àmbit del treball, especialment aquelles que fan referència a la bretxa de gènere, tal com s'estableix en les Estratègies per a l'Ocupació des del Territori Valencià.

L'acord al qual s'ha arribat mitjançant el Pacte Territorial per l'Ocupació és una pràctica de col·laboració publicoprivada que es troba en sintonia amb l'Agenda 2030 de Nacions Unides, concretament amb l'ODS 71, que tracta sobre les aliances; amb l'ODS 8, que promou el creixement econòmic, sostingut, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena productiva i el treball decent per a tots i totes, i amb l'ODS 5, que pretén aconseguir la igualtat entre els gèneres.

​​​​​​​Publicació en la Red de Entidades para el Desarrollo Local (REDEL)