01/01/2024

Multitud de castellonenques han assistit aquest matí a la plaça de la Pescateria i a la tinença d'Alcaldia del Grau per la seua bosseta de clementines per a les campanades de cap d'any. I és que l'Ajuntament de Castelló ha recuperat la campanya ‘12 campanades, 12 gallets de clementina’ per a acomiadar el 2023.

El repartiment s'ha fet en totes dues localitzacions i també els venedors del Mercat de la Taronja han repartit bossetes de clementines en els seus llocs. En total, s'han repartit un total de 5.000 bossetes amb dues clemenules.

El regidor d'Agricultura, Vicent Sales, assenyala que “estem molt satisfets amb el resultat d'aquesta campanya, des de primera hora han vingut molts castellonencs per les seues bossetes de clemenules”. Sales assegura que “des de l'equip de govern teníem clar que havíem de recuperar aquesta campanya per a posar en valor el nostre producte estrela i en suport al sector citrícola”.

En el Grau de Castelló les encarregades del repartiment han sigut la tinenta d'alcalde, Ester Giner acompanyada de les padrines i dames i altres membres de la comissió de festes. “Hem esgotat existències en apenes una hora”, destaca Giner.

Pólvora i orquestra en el Grau
Cal recordar que el govern municipal ha preparat una programació especial per Nit de cap d'any, coordinada per les regidories d'Agricultura, Festes i la tinença d'alcaldia del Grau. Un cap d'any a l'estil castellonero amb clementines, pólvora i orquestra en el Grau.

El comiat de l'any es podrà gaudir, com mana la tradició, des de la porta del Sol on es podran seguir les campanades. A més, com a novetat, des de la regidoria de Festes s'ha organitzat el tret d'unes caixes de pólvora a càrrec de la pirotècnia *Peñarroja que es llançaran des del Real Casino Antic amb les màximes garanties de seguretat.

La festa de cap d'any seguirà amb l'actuació gratuïta de l'orquestra Vudú a la sala Grau del districte marítim, per la qual cosa des de l'Ajuntament s'ha posat a la disposició dels castellonencs un horari especial del Tram per a poder desplaçar-se còmodament. Hi haurà servei de Tram cada mitja hora ininterromput fins a les 6.00 hores de l'1 de gener.