05/12/2023

Les instal·lacions de Tetuan XIV, seu de la Policia Local de Castelló, han acollit la jornada de clausura del curs de Guies Canins Especialistes en Detecció de Substàncies Oloroses organitzada per l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE). Després de superar amb èxit les proves finals, 25 policies locals de tota la Comunitat Valenciana amb els seus respectius cans han rebut la certificació que els permetrà prestar servei operatiu.

El curs, amb una duració de 150 hores, s'ha desenvolupat entre Cheste, Torrent i Castelló, i ha comptat amb tres instructors i tres col·laboradors, sent un dels instructors l'Oficial Jaime Belaire Benages de la Unitat Canina de la Policia Local de Castelló. En el lliurament de certificacions s'ha comptat amb la presència d'Antonio Ortolá, regidor de Seguretat i Emergències; Juan Carlos Redondo, regidor d'Ocupació; Francisco Javier Catalán, Comissari Cap de Castelló; Iván Expósito, alcalde de Nàquera; Intendent Cap de la Policia Local de Rojales; José Antonio Monfort, Intendent Cap de la Policia Local de Xàbia; Diego Medina, Inspector Cap de la Policia Local d'Onda; i Manuel Arnal, Oficial Adjunt de la Prefectura de la Policia Local de Nàquera.

Antonio Ortolá, regidor de Seguretat i Emergències, ha assegurat que “és un honor per a nosaltres acollir aquesta jornada de clausura en la seu Central de la Policia Local de Castelló. La presència de més de 25 unitats canines de policies locals de tota la Comunitat Valenciana ressalta la importància i el compromís que compartim com a ciutat en matèria de seguretat”.

“L'esforç dedicat a la preparació d'estos binomis caní-guia tampoc pot passar desapercebut, ja que és un instrument que cada vegada és de més ajuda. És una prova més que estem invertint molt en seguretat, perquè aconseguir que Castelló siga una ciutat més segura per a viure és un dels nostres principals objectius”, ha assegurat el regidor.