21/05/2024

21 de maig de 2024.- L'Ajuntament de Castelló i el CD Castellón han signat aquest matí, a través de l'alcaldessa Begoña Carrasco i el president de l'entitat albinegra, Haralabos Voulgaris, el document pel qual totes dues parts mostren la seua conformitat amb les condicions i clàusules de la concessió administrativa de l'Estadi Municipal Nou Castalia i que regula la cessió d'aquesta infraestructura. Una rúbrica que ha tingut lloc en el despatx d'alcaldia.

Aquest acord s'ha substanciat en forma d'una concessió administrativa que serà aprovada en la pròxima Junta de Govern, aquesta mateixa setmana. Un acord que, a través de diferents clàusules, recull drets, obligacions i garanties entre totes dues parts respecte al citat ús d'aquesta instal·lació esportiva.

Després de la signatura, ha tingut lloc una compareixença pública en el Saló de Plens. Begoña Carrasco ha destacat en primer lloc que “l'acord de hui suposa un moment històric per a la ciutat de Castelló i per al CD Castellón. Perquè no parlem només a nivell esportiu sinó també en clau de ciutat. El CD Castellón és molt més que un equip de futbol; parlem d'un sentiment, d'un orgull de ciutat, d'un patrimoni de tots”.

Carrasco ha remarcat que “es tracta del millor acord tant per al club, com per a l'Ajuntament, la ciutat i també l'afició albinegra. Perquè l'objectiu és aconseguir el millor dels futurs per al CD Castellón. I el que és el millor per al Castelló, ho és també per als castellonencs”.

L'alcaldessa ha insistit que “aquest acord de cessió de l'ús de l'Estadi Municipal de Castalia és el fruit de mesos de treball conjunt. D'un diàleg permanent entre l'Ajuntament i el Club. Des de la transparència, la discreció, la responsabilitat i respecte institucional”.

Vigència de 50 anys

També ha volgut destacar que “amb aquest acord, la ciutat continua conservant un dels seus actius patrimonials més importants, com és el seu Estadi. I, d'altra banda, el CD Castelló té un horitzó ampli, com marquen els 50 anys que s'han fixat de vigència, que permetrà escometre quantes inversions i millores siguen necessàries en un futur”.

Per a la màxima representant municipal aquest acord es basa “en la confiança mútua, en la capacitat de gestió i també la voluntat de millora. Un document ambiciós, el primer que se signa en la història de la nostra ciutat amb aquesta casuística, que va molt més allà que qualsevol altre que s'haja subscrit abans entre Ajuntament i CD Castelló.

Aquest acord aspira a col·locar al nostre club en el més alt, i que la ciutadania puga gaudir de les millors instal·lacions, els millors serveis i, per damunt de tot, un estadi segur, accessible i modern per al gaudi del seu equip per part de l'afició albinegra”.

La primera edil ha recordat així mateix que existeixen una sèrie de condicions d'obligat compliment per part del CD Castellón, que impliquen al seu torn un Pla d'Inversions que s'ha d'anar completant conforme s'aconseguisquen diferents objectius. Igual que hi ha obligacions per part de l'Ajuntament.

Un Castalia preparat per al futur

A través del document que signem hui, estem també ajudant a la transformació de les instal·lacions de la casa de tots els *albinegros, que és l'Estadi Municipal de Castalia. Perquè es tracta d'un projecte de futur, sòlid i viable per al Club Esportiu Castelló, per a l'Ajuntament i per a l'Estadi Municipal de Castalia”, ha continuat l'alcaldessa.

Tampoc ha volgut oblidar que “el document aposta de la mateixa manera pel progrés esportiu de l'equip, pel creixement del club, per la millora del nostre Estadi Municipal i la seua adaptació a les exigències de les competicions del més alt nivell”.

Carrasco ha posat l'accent que “amb un club i un equip més fort, es reforça la projecció i repercussió mediàtica nacional i internacional de la ciutat de Castelló. I tot això tindrà un impacte molt positiu en l'activitat econòmica i en la imatge de marca de la ciutat de Castelló. Perquè el CD Castellón farà arribar el nom de la nostra ciutat per tot el món”.

Obres per valor de 1,5 milions d'euros

L'alcaldessa de Castelló també ha comentat a preguntes dels mitjans de comunicació que “entre les millores que ja s'estan duent a terme per part de l'Ajuntament estan les que formen part de les exigències immediates de la Lliga, en matèria de seguretat, vestuaris o accessibilitat i el drenatge del camp; també s'escometran per part del consistori les millores de la zona de preferència baixa, la coberta de tribuna o la renovació de la megafonia”.

En total són unes obres que compten amb una inversió d'uns 1,5 milions d'euros”, ha destacat Carrasco.

Agraïment a Voulgaris

En el seu discurs, l'alcaldessa de Castelló ha agraït expressament al president del CD Castellón, Haralabos Voulgaris, per “la predisposició a aconseguir que aquest acord siga hui una realitat”.

Gràcies, Bob, per eixa col·laboració, per ser el líder d'un projecte que ens il·lusiona i involucra a tots els que sentim i volem al nostre Gloriós CD Castellón”, ha dit a Voulgaris.

Begoña Carrasco ha resumit que “hui signem l'inici d'un camí de futur per al CD Castellón, la ciutat de Castelló i el seu Estadi. Però sense oblidar la nostra història més que centenària. Hui és un bon dia per a sentir-nos orgullosos de ser de Castelló i de ser del CD Castellón”.

Per part seua, Haralabos Voulgaris ha agraït també la cooperació de l'Ajuntament. “Estic molt content per la signatura de l'acord. Aquest i l'ascens eren els objectius d'aquesta temporada. Continuarem creixent de la mà de l'Ajuntament”.

​​​​​​​

​​​​​​​