20/10/2023

Castelló acull del 20 al 22 d'octubre la Fira d’Artesania organitzada per l'Associació Provincial d'Artesans de Castelló (APAC) i la regidoria de Comerç i Consum de l'Ajuntament de Castelló, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana. Alberto Vidal, regidor de Comerç i Consum, ha sigut l'encarregat d'inaugurar-la i ha visitat un a un tots els llocs per a conéixer en primera persona la producció artesana local.

La Fira d’Artesania disposa de carpes amb productes de bisutería, vidrieria, orfebreria, ventalls, ceràmica, espardenyes, enquadernació, fusta d'olivera, ninots, bosses, veles o marroquineries, entre altres. Durant la seua celebració, els artesans realitzaran diferents exposicions i tallers demostratius dels seus oficis. També es compta amb un espai infantil en el qual es desenvoluparan activitats per a acostar els diferents oficis als més xicotets.

Alberto Vidal ha explicat que “conéixer de primera mà la gran varietat d'oficis artesans de la nostra província és molt enriquidor. Aquestos comerços no sols representen l'habilitat i el talent dels nostres artesans, sinó que també són fonamentals per a mantindre la nostra cultura i tradició”.