17/11/2023

L'Ajuntament de Castelló ha celebrat la sessió plenària extraordinària convocada per a tractar un únic punt en l'ordre del dia, el debat per la defensa de la igualtat de tots els espanyols i en contra de la llei d'amnistia. Una iniciativa proposada per l'equip de govern (PP i VOX) que ha comptat amb el vot en contra de Compromís i amb un PSOE que prèviament a l'inici del debat ha abandonat el saló de plens. “Nosaltres continuarem treballant perquè el vot dels castellonencs tinga el mateix valor que el d'un català, un basc o qualsevol altre ciutadà de la resta d'Espanya.”

La sessió ha comptat amb les absències dels regidors socialistes Jose Luís López i Pilar Escuder. Tampoc ha assistit el portaveu de Compromís Ignasi García. Una vegada ha donat inici el ple, els regidors socialistes presents, han decidit abandonar la sala, argumentant “la instrumentalització política del consistori”, una actitud que ha lamentat la pròpia Alcaldessa, qui ha recordat la legitimitat de la convocatòria, tal com recullen els articles 47 i 48 del Reglament Orgànic Municipal.

Carrasco ha subratllat que, amb eixe comportament “ el PSOE ha decidit passar a la història, com la formació que no vol debatre per a defensar la constitució, defensar la igualtat de tots els espanyols, defensar la separació de poders ni la independència del poder judicial”.

El grup Compromís, ha presentat una esmena a la totalitat, que ha sigut rebutjada pels grups de l'equip de govern.

L'Alcaldessa ha destacat la necessitat d'aquesta convocatòria per a confirmar als milers de castellonencs, que diumenge passat van eixir al carrer, de manera pacífica en una concentració ciutadana històrica, per a cridar a la vista de tots, NO EN EL MEU NOM, que Espanya no es rendeix, que Espanya no s'embene, NO a l'Amnistia” .

Tal com ha destacat en la seua intervenció la primer edil, la conjuntura política actual, ha posat en escac la llibertat de tots els ciutadans, “aquest govern municipal i aquest Ajuntament sempre estarà en la Defensa de la Constitució, perquè és el document que garanteix la igualtat i els drets de tots els espanyols, i amb els acords que ha signat el president del govern amb tots els partits separatistes, no està garantida” declarava.

Carrasco ha posat l'accent principalment a apuntar que, aquesta sessió plenària convocada amb caràcter extraordinari, era necessària perquè “en aquest saló de plens resideix el dret més sagrat que tenen els castellonencs, i és la seua voluntat, el seu vot, la seua decisió de decidir qui dirigeix aquesta ciutat. I el que es decideix per Pedro Sánchez amb els separatistes, amb els independentistes i els radicals, afecta als castellonencs. I molt”.

La intervenció de l'Alcaldessa ha ratificant el compromís que l'Equip de Govern té amb els ciutadans, “els castellonencs han de saber que el PSOE i Compromís de Castelló voten sí a l'amnistia, sí al fet que Catalunya i el País Basc s'emporten les inversions, sí al fet que hi haja territoris de primera i de segona, sí al fet que no hi haja separació de poders, sí al fet que els jutges siguen assenyalats, sí al fet que s'impose el discurs que va haver-hi un terrorisme d'estat”.

I ha apuntat que amb els pactes de Pedro Sánchez es posa en risc el finançament per a la Comunitat Valenciana. “Que prometa 15.000 milions d'euros per als Rodalia de Catalunya, suposa que els Rodalia entre València i Castelló continuaran estant a la cua en el servei de qualitat que ens mereixem”.
“Que Pedro Sánchez es comprometa a impulsar inversions a Catalunya, significa que el Corredor Mediterrani al seu pas per Castelló continuarà avançant a pas de tortuga. Tot això significa aprofundir en les diferències entre espanyols de primera i de segona, perquè menys finançament significa que hi haurà menys diners per a poder fer el nou Hospital General, la tan necessària residència pública de majors que, després de 8 anys, continua sent un hort urbà o els col·legis que necessita la nostra ciutat”, ha conclòs.