01/11/2023

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, al costat del vicepresident del Consell i conseller de Cultura, Vicente Barrera, i la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i regidors de la corporació municipal han assistit hui a la representació de “Don Juan Tenorio”, en el Teatre Principal.

“Hui celebrem el retorn de Don Juan Tenorio al Teatre Principal, d'on mai degué haver eixit”, ha manifestat l'alcaldessa de la capital.

Aquesta funció no es representava des de 2014 en el coliseu castellonenc per decisió dels antics gestors i hui ha esgotat totes les entrades disponibles. Més de 30 actors en escena han recuperat el clàssic de Zorrilla, la representació del qual el Dia de Tots els Sants és tota una tradició.
Begoña Carrasco ha destacat que “hui assistim a alguna cosa més que a l'estrena d'una obra immortal, la més representada en la història del nostre teatre. Aquest ple total demostra les ganes de cultura entre els castellonencs. Retornarem els espais culturals a les companyies de teatre amateur i professional, perquè aquest govern que tinc l'honor de presidir és el de la cultura per a tots”.

I ha afegit: “Aquesta és la primera funció en el Principal de la ‘cultura per a tots’, la primera de moltes, perquè fins fa 8 anys aquest era un espai de llibertat. Sense vetos, sense sectarismes, obert a tots, perquè la cultura no és de ningú i els qui creuen que és solament dels seus, no han entés res”.

L'obra ha estat coordinada per un dels grups més emblemàtics del teatre castellonenc, Tragapinyols, amb la col·laboració de companyies teatrals participants en la campanya “Castelló a Escena” (Taronger, Espiral, l’Armelar, Fadrell i Entre Bastidors), als qui l'anterior direcció del Institut Valencià de Cultura va vetar en el Teatre Principal.

L'alcaldessa ha volgut subratllar “aquest ple total és la demostració que en el Teatre Principal caben tots. Ningú tornarà a imposar la seua ideologia per a decidir el que és cultura i el que no ho és. Igual que va succeir amb la sarsuela o l'òpera, que van deixar de ser programades de manera arbitrària i que ressuscitaran, com Don Joan, per a la cultura castellonenca”.

En finalitzar la funció, les autoritats han salutació als actors i els han felicitats “per una posada en escena sensacional i un excel·lent treball actoral”.