26/11/2023

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, i la regidora d'Educació, María España, al costat del regidor de relacions institucionals, Vicent Sales, han assistit aquest matí a l'homenatge als mestres i professors que, durant el passat curs 2021-2022, s'han jubilat a Castelló.

Un acte celebrat en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Castelló en el qual s'ha reconegut la labor de 51 docents d'Infantil, Primària i Secundària, tant de centres públics com concertats de la capital. Els mestres han rebut un diploma i un obsequi commemoratiu per la seua contribució a la ciutat.

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha destacat que “sense vosaltres no hi hauria educació, ni hi hauria ciutat. L'educació és el pilar d'una societat pròspera i equitativa. Els mestres són els arquitectes d'aquest pilar fonamental, construint els fonaments del futur a través de la seua labor incansable. Per això, en nom de tots els castellonencs vull agrair-vos el vostre compromís al servei de la nostra societat. Que aquesta celebració siga sempre un recordatori de l'important que sou per a nosaltres i per a Castelló".

L'alcaldessa ha anunciat que, a través de la Regidoria d'Educació, s'organitzaran la setmana vinent activitats i accions destinades a commemorar el Dia Internacional de les Ciutats Educadores, que és el 30 de novembre.

Enguany el lema de la jornada és «La cultura, font de creació i aprenentatges a la Ciutat Educadora». “A les Ciutats Educadores, com la nostra, la cultura exerceix un paper important en la inclusió social. I per això la regidoria de Cultura d'aquest ajuntament està directament vinculada a la d'Educació”, ha destacat.

Més de 85 municipis s'han sumat ja a la celebració d'eixa setmana. Castelló ho farà també com a membre de la xarxa de Ciutats Educadores.

Per la seua part María España ha recordat "els temps han canviat i l'educació també, però l'única cosa inalterable durant tots eixos anys heu sigut vosaltres. Us heu adaptat a les noves tecnologies o metodologies de l'educació, però hi ha alguna cosa que és inadaptable, els mestres ho cridem: vocació. Passió per ensenyar i per crear una societat millor. Això celebrem hui".