10/10/2023

La plaça Major de Castelló ha acollit aquest dimarts l'acte central amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental que ha organitzat l'Associació de Familiars per als Drets de les Persones amb Malaltia Mental (AFDEM). L'alcaldessa, Begoña Carrasco, s’ha sumat a la lectura del manifest en aquesta jornada en la qual el govern municipal brinda el seu suport a les persones amb problemes de salut mental i a les seues famílies i, al mateix temps, se suma a les reivindicacions que proclamen la salut mental com un dret humà bàsic per a tots.

“Mantenim el compromís d'impulsar un Pla de salut mental per a combatre l'augment de malalties des d'edats cada vegada més primerenques, per la qual cosa ja estem treballant per a crear programes municipals d'ajuda a la salut mental, amb major incidència en els centres educatius, a través d'un espai d'atenció i assessorament pròxim al ciutadà. Volem garantir el benestar emocional, psicològic i social en totes les etapes de la vida”, ha destacat l'alcaldessa.

Begoña Carrasco ha manifestat l'aposta ferma del govern municipal per la salut mental, per la qual cosa “reclamem més finançament a totes les administracions i més recursos perquè els castellonencs reben l'atenció que mereixen”. En aquesta línia, la primera edil ha destacat que “des de l'Ajuntament de Castelló reafirmem el nostre compromís i suport a tot el treball que realitza AFDEM a la nostra ciutat, contribuint a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen malaltia mental”, ha destacat l'alcaldessa, qui ha expressat que “ens posem a la seua disposició per a continuar col·laborant en totes les accions de sensibilització que realitzen perquè les persones amb problemes de salut mental i les seues famílies tinguen cobertes totes les necessitats”.

L'acte de lectura del manifest ha comptat amb la participació de la delegada del Consell, Susana Fabregat,
el director territorial de la Conselleria de Sanitat a Castelló, Jose Ramón Negre, la regidora de Benestar Social, Maica Hurtado, y representants de AFDEM i altres associacions. L'objectiu d'aquesta jornada, el lema de la qual és ‘Salut mental, salut mundial: un dret universal’, és el de crear consciència sobre la importància de la salut mental i promoure l'empatia cap als qui pateixen trastorns emocionals i psicològics.

Accions de conscienciació

La lectura del manifest de la jornada de hui es complementa amb una altra acció de conscienciació ciutadana que organitza el consistori, a través de la regidoria de Benestar Social, mitjançant la qual s'il·luminarà aquesta vesprada la font de la plaça Major amb el color morat que representa al Dia Mundial de la Salut Mental.

D'altra banda, l'Ajuntament ha organitzat una altra acció per al pròxim 14 d'octubre en els diferents punts principals de la ciutat, En aqueixa jornada hi haurà taules informatives en les quals es repartiran periòdics amb notícies sobre salut mental. En aquesta línia, la regidora de l'àrea ha destacat que “l'objectiu d'aquestes accions és sensibilitzar i reflexionar sobre el paper que juga el benestar emocional en les diferents etapes de la vida i buscar les eines de protecció necessàries”.