15/01/2025

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha rebut aquest matí a representants de la Confraria de Sant Antoni Abat del Grup Sant Agustí i Sant Marc de Castelló, encapçalats pel seu president David Sotos i acompanyat pels membres de la Junta Directiva, Francisco Ruíz i José Luis Moreno.

 

En aquesta trobada, la primera edila ha rebut la proposta d'ostentar el càrrec com Clavariesa d'Honor en les festes en honor a Sant Antoni Abat que celebrarà el barri, el qual ha acceptat davant la presència també del regidor de Barris, Paco Cabañero, i la regidora de Festes, Noelia Selma.

 

Així, l'alcaldessa serà nomenada oficialment amb aquest càrrec honorífic dissabte que ve durant la celebració dels actes centrals d'aquesta festa en honor a sant Antoni Abat en el Grup Sant Agustí i Sant Marc, que inclouen la celebració d'una missa, un ‘correfocs’, a més de la tradicional foguera, benedicció d'animals i repartiment de rotllos i ‘figues albardaes’.

 

Carrasco ha expressat el seu agraïment “per poder ostentar aquest càrrec dins d'unes festes de Sant Antoni que estan entre les que compten amb major tradició i participació de quantes se celebren a la nostra ciutat”.

 

Aposta per una ciutat viva

Per a l'alcaldessa “aquesta celebració va molt més allà de l'àmbit purament festiu, ja que representa el sentiment d'unitat veïnal i de germanor. I des de l'Ajuntament apostem per la dinamització dels nostres barris per a fer una ciutat de Castelló cada vegada més viva. Una aposta que passa, sens dubte, per secundar i participar de les seues festes més tradicionals, com és aquesta de Sant Antoni”, ha assegurat.

 

Clavaris en altres edicions

També sobre el nomenament com Clavariesa d'Honor, l'alcaldessa de Castelló ha volgut subratllar també “l'honor de representar un càrrec que han ostentat amb anterioritat persones i institucions com l'artista Juan Ripollés, l'escriptor Eloy Moreno, el Cos Municipal de Bombers o el C.D. Castellón, entre d’altres”.

 

Begoña Carrasco ha mostrat també la seua satisfacció per veure “com els nostres barris, com és el cas del Grup Sant Agustí i Sant Marc, compten cada vegada amb més activitats i iniciatives d'oci, culturals o festives per als seus veïns, però que també atrauen a molts castellonencs d'altres zones de la ciutat. Un canvi que té a veure també amb el nou impuls que se li ha donat des de l'equip de govern, posant en marxa precisament, una regidoria dedicada específicament als nostres Barris”.

 

Aquesta celebració de Sant Antoni Abat en el Grup Sant Agustí i Sant Marc va arrancar el 1987, després d'una visita del cardenal Vicente Enrique i Tarancón, gràcies a la pròpia iniciativa veïnal. Una tradició que va arrelar immediatament i va anar creixent fins a convertir-la en la més important de les festes dedicades a Sant Antoni Abat a la ciutat de Castelló.