01/12/2023

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, i la regidora d'Educació, María España, han participat al costat de la resta de membres de la corporació en els actes commemoratius del Dia Internacional de les Ciutats Educadores, organització a la qual pertany des de 2016. La Regidoria d'Educació ha organitzat una extensa programació, que es va iniciar la setmana passada amb l'homenatge als mestres jubilats, i ha continuat amb activitats durant la jornada de hui i la lectura del manifest en la Plaça Major. Begoña Carrasco ha destacat “que ser una ciutat educadora és un compromís irrenunciable, amb els valors que volem que definisquen a la societat i el Castelló del futur. A través de la cultura i l'art aconseguim la plena inclusió de tots els ciutadans, hui ens sumem a una iniciativa que celebren 85 ciutats de tot el món. Hui la nostra Plaça Major està repleta de xiquets jugant amb jocs tradicionals, a veure si així els desconnectem encara que siga uns minuts de la pantalla i els connectem entre si”.

En la jornada de hui, els alumnes dels CEIPs Herrero, Bernat Artola, Fadrell i Bisbe Climent, han pogut construir els seus propis instruments musicals o pintar una reproducció del Fadrí. A més, els alumnes visitaran esta tarde estudis d'artistes de Castelló en una ruta cultural. El lema de les jornades enguany és “La cultura, font de creació i aprenentatge a la ciutat educadora”. Un document que promou una visió de ciutat que situa l'educació com a vector de transformació social.

Per la seua part María España ha destacat “Castelló és un referent a nivell educatiu a Espanya i treballem per a consolidar eixe lideratge. L'educació és una prioritat per al govern de Begoña Carrasco, com a alcaldessa i com a mare de dues alumnes d'Infantil i Primària, i continuarem treballant dur per fer de Castelló un referent nacional en este àmbit”.