20/10/2023

El parc Ribalta ha acollit este divendres l'acte de lliurament de les distincions que concedeix la Fundació Vils en Flor, en la seua sisena edició, a 50 ajuntaments de la Comunitat Valenciana en la seua aposta per la millora dels seus espais verds. L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha encapçalat el discurs inaugural de la gala de premis que organitza l'Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT).

La primera edil ha anunciat que “anem posar en marxa un Pla de renaturalització a Castelló, perquè siga una ciutat viva, més verda i amb menys formigó”. En este sentit, el govern municipal ha apostat fort per reorientar el projecte de Zona de Baixes Emissions a través del qual “transformarem els carrers i places de la ciutat passant de 278 arbres actuals a un total de 618 arbres, més del doble", assegura. L'objectiu és embellir la ciutat, per a “fer-la més amable i que tinga més vida”.

En esta línia, l'alcaldessa ha assegurat, a més, que "estem treballant perquè Castelló sume un nou espai verd de grans dimensions en la zona Est, el conegut com a Parc dels Xiquets. Un projecte que és complex, però que ja està gestant-se, a foc lent, perquè puga ser una realitat més prompte que tard".

Cal recordar que el parc Ribalta de Castelló té un gran valor per als castellonencs perquè va ser declarat Bé d'Interés Cultural (BIC) amb la categoria de Conjunt Històric Artístic pel Ministeri de Cultura l'any 1981 i figura inscrit com a tal en el Patrimoni Nacional i en el Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana.

L'acte ha comptat amb la presència del president de la Fundació Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT), José Vicente Almudever; la directora general de la Indústria i Cadena Agroalimentària, Immaculada Concepció Marco; la directora general de Producció Agrària i Ramadera, Leticia Sánchiz; el president del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles de València i Castelló, Emilio Martí; el responsable de la Junta de Castelló de AVA Asaja, José Vicente Guinot; vicesecretari de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Modest Martínez; el regidor de de Medi Ambient, Cristian Ramírez, a més de tècnics del consistori i la pròpia alcaldessa.