01/11/2023

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha visitat les instal·lacions de Creu Roja en la capital de la Plana. En la seua primera visita institucional ha estat acompanyada per la presidenta provincial de l'entitat, Mari Cruz González, el president de l'assemblea local Creu Roja, Pablo Salvador, el coordinador provincial, Óscar Meseguer, la directora tècnica de l'assemblea local, Laura Alfageme, a més de voluntaris.

Una visita que li ha portat a conéixer de primera mà la important labor que desenvolupa l'entitat, així com els programes especials d'ajuda i atenció social, alguns dels quals compten amb la col·laboració del consistori.

“Apostem per afermar la col·laboració amb Creu Roja per a continuar ajudant a persones vulnerables”, ha manifestat l'alcaldessa en la seua visita.

L'Ajuntament de Castelló col·labora amb Creu Roja en projectes com ForCom, un taller en formació de competències que té per objectiu ajudar a les persones en risc d'exclusió social a trobar ocupació o amb el programa ‘Juntes’ que assisteix i protegeix les dones víctimes de violència de gènere.

“Agilitzarem el pagament dels convenis com ja hem fet, a més d'amb Creu Roja, amb el Banc d'Aliments o Càritas per a acabar amb els retards heretats”, ha afegit la primera edil.

Begoña Carrasco ha posat en valor les 3.500 persones voluntaries de Creu Roja a la ciutat, més de 600 en actiu. En aquest sentit ha destacat que des del propi consistori s'està treballant per a recuperar el Pla municipal de voluntariat de protecció escolar “perquè els nostres majors duguen a terme labors de vigilància en matèria de seguretat viària en els encreuaments pròxims als col·legis, coincidint amb les hores d'entrada i eixida dels alumnes, com hi havia abans”.

La primera edil ha recollit les peticions plantejades per Creu Roja i s'ha compromés a estudiar-les. A més de revisar l'assignació econòmica, que ha anat disminuint en els últims anys, es tindrà en compte la implicació de Creu Roja en aquells esdeveniments que s'organitzen des de l'Ajuntament i requerisquen la presència de dispositius en matèria de prevenció davant les emergències.

La primera edil també ha tingut l'oportunitat de visitar el Centre de Dia que gestiona l'entitat en el qual atenen 88 persones de la ciutat oferint-los activitats adaptades per a promoure i mantindre la seua autonomia personal. Un centre en el que treballen diàriament 25 persones voluntaries i 32 professionals.

Un altre dels projectes en els quals col·labora l'Ajuntament de Castelló amb l'entitat és el de sensibilització en matèria de cooperació. Carrasco ha insistit en la gran labor social que Creu Roja continua realitzant i en la necessitat de continuar anant de bracet totes les administracions a ajudar als qui més ho necessiten.