12/10/2023

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha visitat aquest matí les instal·lacions del Banc d'Aliments on, al costat de l'edil d'Acció Social, Maica Hurtado, ha pogut conéixer de primera mà les principals necessitats de l'entitat social. “Hem acordat augmentar la partida que reben en 10.000 euros perquè, per desgràcia, cada vegada són més els veïns als quals atenen”, ha explicat l'alcaldessa. I ha concretat que “les dades no enganyen i, a dos mesos i mig d'acabar-se l'any, els beneficiaris de l'ajuda d'aquesta organització han augmentat un 24,8% respecte a tot l'exercici anterior”.

En concret, han passat de 6.716 en el conjunt del 2022 a 8.382 fins a octubre del 2023. A això s'uneix que les donacions per part d'empreses han caigut en picat, un 84%. “Aquestes xifres són un autèntic termòmetre de la situació econòmica i social actual i, davant les dificultats, pese al bloqueig que patien les ajudes municipals a l'entitat per part de l'anterior govern, han aconseguit mantindre la seua activitat”, ha ressaltat Carrasco. “Nosaltres hem desbloquejat els 36.0000 euros que els corresponien i incrementem la partida perquè organitzacions com aquesta arriben allí on les administracions no ho fem. En aquest cas, cada dia són més els castellonencs que mengen cada dia gràcies a la labor que realitzen”. Quant al seu perfil, s'ha detectat un augment de les famílies joves amb xiquets xicotets.

“Treballarem colze a colze amb vosaltres i estarem al vostre costat perquè pugueu posar en marxa projectes innovadors com el de l'economat, amb el qual es busca dignificar encara més el repartiment d'aliments”, ha remarcat la primera edil. “El primer pas serà estudiar la normativa, perquè és canviant, per a trobar la millor fórmula per a executar l’actuació”, ha apuntat.

La primera edil ha aprofitat el recorregut per les instal·lacions del Banc d'Aliments en la carretera de Borriol per felicitar al seu president, Santiago Miralles, i a tots els empleats i voluntaris per la labor que realitzen dia a dia. Un treball que aquest dilluns va rebre un dels premis 9 d’Octubre, l'Alta Distinció de la Generalitat. A més a més, ha signat en el llibre d’honor.