31/10/2023

L'alcaldessa, Begoña Carrasco, ha anunciat que “baixem els impostos i ens comprometem amb els autònoms a eliminar les traves burocràtiques amb les quals es troben i a agilitzar els processos”. Així ho ha assegurat després de reunir-se amb el president de l'Associació de Treballadors Autònoms de la Comunitat Valenciana (LLIGA CV), Alberto Ara. Una reunió en la qual ha estat acompanyada pel regidor d'Economia, Hisenda, Ocupació i Recursos Humans, Juan Carlos Redondo. “La creació de la finestreta única permetrà concentrar els tràmits que han de realitzar les persones que decideixen obrir un negoci a Castelló, reduirà els terminis i evitarà despeses innecessàries per les llargues esperes que es produeixen”, ha assenyalat.

“A la ciutat hi ha 11.000 treballadors per compte propi i el 97,4% de les empreses de la nostra autonomia tenen menys de cinc empleats que necessiten del nostre suport en un moment de gran inestabilitat”, ha informat. “Aquest col·lectiu és una prioritat per a aquest equip de govern perquè es tracta d'un dels més perjudicats per la complicada situació actual. Estarem al seu costat per a mitigar el seu impacte amb la baixada d'impostos que ja hem començat”, ha remarcat.

Sobre aquest tema, ha informat que, tal com indiquen les últimes dades de ATA, “en 2023 només creix l'activitat d'un de cada tres autònoms i el 84,5% afirma que les seues despeses han crescut, per la qual cosa es plantegen pujar els preus”. “Són unes xifres que ens preocupen però també ens ocupen i en aquests quatre mesos de govern ja hem pres mesures per a ajudar a un col·lectiu fonamental per a la creació d'ocupació”, assenyala. I ha concretat que “hem ampliat l'eliminació de la taxa d'ocupació de la via pública de bars fins a finals del 2024, una mesura que beneficia a més de 750 negocis i que suposarà un estalvi de 350.000 euros a l'any; hem reservat 3000.000 euros per a bons comercials que s'activaran aquest mes de novembre i en els pressupostos de l'exercici que ve s'inclourà una baixada de l'Impost de Béns immobles (IBI)”.


En la trobada també s'ha tractat la dificultat del col·lectiu per trobar treballadors. “Un 13,4% dels emprenedors que crea ocupació afirma que no aconsegueix cobrir les places i la majoria dels quals ho aconsegueix assegura haver tingut grans dificultats. Nosaltres treballarem amb les empreses per adaptar els cursos de formació a les seues necessitats”, ha assenyalat.

“Continuarem fent costat als nostres autònoms. Trobades com aquest ratifiquen que anirem de bracet per a revertir la situació que ens trobem i que cada vegada siguen més els que puguen pujar cada matí la persiana del seu negoci amb il·lusió”, ha conclòs la primera edil.