15/10/2023

L'alcaldessa, Begoña Carrasco, ha mostrat el seu compromís de col·laboració amb l'associació de dissenyadors i creatius de Castelló l'Exprimidora en un dels seus grans projectes, el BesignFest. “Treballarem de la mà perquè aquest festival isca al carrer i es consolide com un esdeveniment referent del disseny a nivell nacional”, ha assegurat Carrasco després de reunir-se, juntament amb la regidora de Cultura, María España, amb la presidenta de l'entitat, Cristina Cavaller, i membres d'aquesta. “A Castelló comptem amb un potent sector que res ha d'envejar al de la resta de la Comunitat Valenciana i del país. Ens tindran al seu costat perquè aquesta important cita cada dos anys arribe al conjunt de la ciutadania i amplie la seua programació i abast”. “Junts convertirem la ciutat en la capital del disseny”, ha assenyalat.

Referent a això, ha ressaltat que “el disseny permet transformar la realitat, fer de les ciutats espais més amables per a viure i és font d'economia i transformació social”. Un exemple de la importància d'aquest sector és que l'Exprimidora compta amb 30 estudis associats que integren a 185 persones. “Es tracta d'una activitat que està cada vegada més professionalitzada i podem presumir de l'elevadíssim nivell dels professionals castellonencs, que són reflex del bon disseny”, ha afegit la primera edil.

“A Castelló hi ha molt de talent i l'objectiu d'aquest equip de govern és retindre'l. Volem que els nostres joves es queden i que es convertisquen en prescriptors de la nostra ciutat com un lloc perfecte on viure i desenvolupar la seua creativitat”, ha subratllat.

“Ens enorgulleix acollir un esdeveniment com aquest, que reuneix a alguns dels millors creatius del país”, ha subratllat. I és que el BesignFest és un punt de trobada per al disseny i la creativitat en totes els seus vessants --disseny gràfic, de producte, interior, arts visuals, multimèdia, editorial, il·lustració...-- que, cada dos anys, a la fi d'octubre, permet conéixer les últimes tendències i novetats en el món del disseny i les seues diferents disciplines