04/02/2024

04 de febrer de 2024.- L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, al costat dels regidors de Benestar Social, Maica Hurtado, d'Ocupació, Juan Carlos Redondo, la Tinenta Alcalde del Grau, Ester Giner, i el regidor de Comerç i Família, Alberto Vidal, han participat aquest diumenge en la VIII Marxa contra el càncer que ha tingut lloc en la capital de la Plana, mostrant així el seu suport a totes les persones afectades per aquesta malaltia. Un esdeveniment multitudinari que ha tenyit de verd els carrers de la ciutat i que ha comptat amb al voltant de 6.000 participants.

La primera edil ha posat en valor aquest esdeveniment que conjumina esport i solidaritat i ha agraït “la implicació dels castellonencs que contribueixen al fet que aquesta cita tan assenyalada en el calendari continue creixent cada any amb milers de participants de totes les edats de la capital i arribats des d'altres poblacions veïnes per a col·laborar en la recaptació de fons destinats a la investigació”.

“Hui s'ha tornat a demostrar que Castelló és solidària i que els castellonencs responen cada vegada que les diferents associacions o organitzacions fan una crida a la solidaritat. Amb aquesta participació hem demostrat que junts som més forts i capaços de reunir eixos fons tan necessaris per a avançar en la cerca de tractaments que milloren la vida d'aquestes persones i de les seues famílies”, afig.

Segons les dades de la AECC Castelló, en 2023 es van diagnosticar en tota Espanya entorn de 295.000 casos. D'ells, prop de 4.000 són veïns i veïnes de la província de Castelló.

“Afortunadament, els avanços de la ciència fan possible el miracle i cada vegada són més les persones que toquen la campana de l'Hospital Provincial. Per tots ells, els qui acaben d'iniciar ara aquest dur camí, els que ja porten unes quantes etapes a la seua esquena, els qui no han pogut arribar al final i els qui els acompanyen: familiars, sanitaris, amics i, per descomptat, la AECC, estem hui ací. Junts som més forts i només junts podrem aconseguir algun dia eliminar la paraula càncer del diccionari associada a una de les grans pandèmies del segle XXI”, ha manifestat l'alcaldessa.

De la mateixa manera, ha recordat que “des de l'Ajuntament continuarem col·laborant amb la AECC Castelló, en totes les campanyes i actes que realitzen, per a visibilitzar aquesta malaltia, aprofundir en la prevenció i ajudar a la investigació”.

En aquest sentit aquesta mateixa setmana l'alcaldessa de Castelló ha anunciat un increment del 50% en el conveni de col·laboració amb la AECC Castelló respecte a l'any passat, arribant als 30.000 euros.